Q-Music zal vanaf september niet meer hetzelfde zijn: dit verandert er allemaal

Er waait een frisse najaarswind door de studio’s van Q-Music. Of zeg gerust een kleine orkaan, want vanaf september verandert er heel wat in de programmatie van de zender. Meer dan ooit zal de kaart van de jeugd worden getrokken en niet minder dan vier piepjonge radiostemmen zullen hun show krijgen.

Het nieuws sloeg vanochtend in als een bom bij de luisteraars van Q-Music: Sven Ornelis en Kürt Rogiers gaan scheiden. Na exact zes jaar stopt Kürt met de ochtendshow die hij samen met Sven presenteerde. Maar Kürt zal de radiozender niet verlaten. Met de ervaring die hij de voorbije jaren heeft opgedaan, gaat hij aan de slag met zijn eigen radioprogramma. Iedere dag zal hij tussen 12 uur en 13 uur het lunchuurtje invullen met de show Kürt & Company.

En Ornelis dan? Die krijgt voor de tweede keer in de geschiedenis van Q-Music een nieuwe sidekick. Bij Q-Music investeren ze al geruime tijd in jong talent, hoog tijd dus om te oogsten. Maarten Vancoillie deed de voorbije jaren al heel wat ervaring op als invaller en tijdens weekendprogramma’s. Nu zal hij iedere dag vroeg uit de veren moeten om tussen 6 uur en 9 uur de ochtendshow naast Sven Ornelis te gaan presenteren.

Nog meer jong talent

En hij is niet de enige die promotie maakt. Ook de jonge Marcia Bwarody krijgt haar eigen programma, ze mag zelfs de volledige namiddag gaan opvullen voor Wim Oosterlinck aan het spitsuur begint. Felice Dekens sluit tussen 19 uur en 22 uur de avond af. En in het weekend zal Jolien Roets een vertrouwde stem worden. Zij wordt ook de vaste invaller in de weekprogramma’s wanneer een andere presentator vakantie heeft.

Hieronder het nieuwe programma vanaf 1 september. En wie naar Carl Schmitz zoekt: die bekende radiostem verhuist naar Joe FM.

Nieuw programma Q-Music:

06u-09u: ORNELIS & VANCOILLIE

09u-10u: HET FOUTE UUR

10u-12u: BART-JAN DEPRAETERE

12u-13u: KÜRT & COMPANY

13u-16u: MARCIA BWARODY

16u-18u: WIM OOSTERLINCK

18u-19u: SHUFFLE

19u-22u: FELICE DEKENS

Meer
Lees meer...