Qualcomm lanceert vingerafdrukscanner die twee vingers tegelijk scant

Scanner
Pixabay

Het Amerikaanse techbedrijf Qualcomm brengt een nieuwe vingerafdrukscanner uit. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Nieuw aan de scanner is dat die maar liefst 17 keer groter is dan zijn voorganger en twee vingers tegelijk kan scannen.

Qualcomm staat onder andere bekend voor zijn processors. Zo is het bedrijf het grootste op dat vlak na Intel en Samsung. Maar daarnaast houdt Qualcomm zich ook bezig met de ontwikkeling van vingerafdrukscanners. En gisteren kondigde het bedrijf een nieuwe versie aan.

17 keer groter

Die is maar liefst 17 keer zo groot als zijn voorganger die verwerkt zit in de Samsung Galaxy S10. Maar sinds de lancering van die nieuwe smartphone zijn er al verschillende problemen met de scanner. Zo is de scanner vaak te klein, waardoor die foutief vingers scant en de smartphone niet opent. Daarnaast waren er ook nog eens problemen als je een screenprotector op je scherm plaatste. Want de vingerafdrukscanner zit namelijk ín het scherm verwerkt. Maar dat probleem is ondertussen verholpen met een software-update.

Hieronder kan je de originele scannertechniek in de Samsung Galaxy S10 terugvinden:

Twee vingers tegelijk

Qualcomm stelde nu een nieuwe versie van de scanner voor. Die krijgt de naam 3D Sonic Max. En dat laatste deel van de naam staat wel degelijk voor groot. Want de scanner is zo’n 17 keer groter dan zijn voorganger. Ook de nieuwe versie zit in het scherm van de smartphone verwerkt, maar omdat die zo groot is zullen er geen fouten meer optreden met je vingers. Qualcomm wil namelijk instellen dat je twee vinger tegelijk moet scannen om je smartphone te ontgrendelen, voor meer veiligheid.

Momenteel is er nog niet bekend welke smartphonegiganten willen samenwerken met de nieuwe 3D Sonic Max-technologie. Maar die namen zullen wellicht in 2020 volgen. Een van de geruchten die de ronde doen is dat Apple geïnteresseerd zou zijn in de nieuwe technologie, dat vertelt MacRumors. Dus misschien krijgt de opvolger van de iPhone 11 wel een ingebouwde vingerafdrukscanner.

Gesponsorde artikelen