Left Right
scrollTop top

Quebec boekt succes met loterij uitsluitend voor gevaccineerden en waaraan zelfs kinderen kunnen deelnemen


© De vaccinatiecampagne in Quebec gaat snel vooruit. Foto: Canadian Press/Shutterstock/Isopix

Terwijl veel landen hun bevolking proberen te overtuigen om zich te laten vaccineren, breekt het Canadese Quebec alle records. ‘La Belle Province’ organiseert een loterij met prijzen die kunnen oplopen tot een miljoen dollar. Meedoen kan vanaf 12 jaar. Het enige wat je hoeft te doen, is je laten vaccineren.

De Canadese provincie Quebec is goed op weg om haar doelstelling op het gebied van vaccinatie te halen: op het moment van schrijven heeft 83 procent van de Québécois ouder dan 12 jaar ten minste één dosis gekregen en is 63 procent van de in aanmerking komende bevolking volledig gevaccineerd. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dan ook veel gedaan om de bevolking aan te moedigen om zich zo snel mogelijk te laten inenten: het heeft een grote loterij georganiseerd. Alleen wie ingeënt is, kan deelnemen. En de strategie werkt: 1,2 miljoen Québécois hebben zich al ingeschreven. Dat is een op de acht mensen in de hele provincie. 

Er vallen diverse prijzen te winnen. Op 3 september maken de deelnemers kans op maar liefst één miljoen Canadese dollar. Elke volwassene die voor 31 augustus twee doses heeft gekregen, mag deelnemen. Intussen worden wekelijks trekkingen gehouden voor het ‘bescheiden’ bedrag van 150.000 dollar onder volwassenen die minstens één dosis hebben ontvangen.

Beurzen vanaf de leeftijd van 12 jaar

Het tweede luik van de loterij is gericht op tieners van 12 tot 17 jaar die minstens één prik hebben gekregen. Zij maken wekelijks kans op twee beurzen van 10.000 dollar. Een volwassen ouder of een wettelijke voogd moet de tieners wel inschrijven.

Op 3 september maken ook jongeren kans op hun eigen grote prijs: zestien studiebeurzen van elk 20.000 dollar zullen worden toegekend aan geregistreerde jongeren die vóór 31 augustus twee doses van een vaccin hebben ontvangen.

Wie zich wil inschrijven, moet een inentingsbewijs op zak hebben en een onlineformulier invullen op de website van het ministerie van Volksgezondheid van Quebec. Een enkele inschrijving is voldoende om in aanmerking te komen voor alle prijzen binnen een bepaalde leeftijdscategorie. En de resterende prijzen zijn ook niet mis: 

  • Een vlucht van 90 minuten voor de winnaar en zes gasten in een privéjet van Bombardier, geproduceerd in Quebec en die gebruikmaakt van duurzame vliegtuigbrandstof. Vertrek vanuit Montreal of Quebec City;
  • Een all-inclusive pakket voor zeven nachten voor twee in het Sandos Cancun Lifestyle Resort in Cancún, inclusief een retourvlucht in economy class, met dank aan Air Canada;
  • Een reischeque voor twee personen voor een retourticket business class naar eender welke bestemming waarop Air Canada vliegt;
  • Tien reisbonnen voor twee personen voor een retourvlucht in economy class naar elke bestemming binnen Canada met Air Canada;
  • Drie prijzen van 100.000 Bonus Aeroplan punten, met dank aan Air Canada; vijf Aeroplan lidmaatschappen.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…