Queen bant alle plastic rietjes en flesjes uit Buckingham Palace

Queen bant alle plastic rietjes en flesjes uit Buckingham Palace

Vanaf nu zullen alle plastic rietjes en flesjes verbannen worden van alle paleizen van de Engelseroyalty. Zowel de bezoekers als het personeel zullen herbruikbaar of recycleerbaar serviesgebruiken. De Queen zou deze beslissing persoonlijk hebben genomen na een ontmoeting metnatuurdocumentairemaker, David Attenborough.

David Attenborough is de maker van de recente serie Blue Planet II. De Queen ontmoette hem onlangs om te discussiëren over de nationale parken in het land. Ook prins Charles is geïnteresseerd in het milieu en geeft vaak lezingen over plastic in de oceaan. Door hun grote interesse wil de koninklijke familie vanaf nu het goede voorbeeld geven.

De Britten gebruiken jaarlijks 77 miljard plastieken flessen. Globaal worden elk jaar 300 miljoen ton plastic geproduceerd, waarvan 10% in de zee belandt. Dit zorgt niet alleen voor problemen voor de zeedieren, maar ook voor ons. Naar schatting eet een mens gemiddeld 11 000 stukjes microplastic per jaar.

Buckingham Palace

Naast de “war on plastic” wordt geprobeerd om Buckingham Palace op andere manieren groener te maken. De elektrische kabels en het verwarmingssysteem worden voor het eerst vervangen sinds de Tweede Wereldoorlog. Het paleis overweegt ook de aankoop van zonnepanelen, warmtepompen, elektrische verwarming en brandstofcellen.

Gesponsorde artikelen