‘Queenmaker’: Eerste beelden van nieuwe K-drama staan online

Netflix heeft weer een teaser gedeeld van een nieuwe Koreaanse serie, namelijk Queenmaker. Het is een van de 30 titels uit de Koreaanse cultuur die dit jaar op Netflix komen. K-drama is dus razend populair.

Queenmaker gaat over de samenwerking tussen twee vrouwen om een van hen burgemeester van Seoul te laten worden. Maar de spanning is vaak te snijden tussen de twee, want in het verleden waren het eigenlijk concurrenten van elkaar. De aankomende politieke K-dramaserie gaat op 14 april exclusief in première op Netflix.

Het verhaal

Hwang Do-Hee (Kim Hee-Ae) werkt als algemeen manager van een strategisch planningsteam bij Eunsung Group. Ze kan goed omgaan met mensen en geniet van veel vertrouwen van haar werkgevers.

Op een dag sluit ze zich aan bij de campagne van Oh Kyung-Sook (Moon So-Ri) om burgemeester van Seoul te worden. Oh Kyung-Sook is een mensenrechtenadvocaat, die het vaak opnam tegen Eunsung Group. Ze besluit om burgemeester te worden en wil zo vechten voor de zwakken.

Bron: Netflix

Tijdens de verkiezingen botsen Oh Kyung-Sook en Hwang Do-Hee vaak met verschillende meningen, maar ze streven hetzelfde einddoel na: Oh Kyung-Sook burgemeester van Seoul maken.

De grootste tegenstander van Oh Kyung-Sook is Baek Jae-min. Hij heeft een groot netwerk van bedrijven, teams en rijke families die hem steunen.

Bekijk hier de teaser:

De cast

Hwang Do-Hee wordt dus gespeeld door Kim Hee-Ae. Zij is onder andere bekend van haar hoofdrol in de Koreaanse serie Sons and Daughters. De rol van Oh Kyung-Sook is voor Moon So-Ri, bekend van haar hoofdrol in Oasis. De tegenstander van Oh Kyung-Sook is Baek Jae-Min. Die rol wordt gespeeld door Ryu Soo-Young, bekend van Endless Love.

(L-R): Kim Hee-Ae; Moon So-Ri
Bron (L-R): Han Myung-Gu/WireImage; Han Myung-Gu/WireImage

Verder zijn er in Queenmaker ook rollen voor Kim Tae-hoon, Jin Kyung en Seo Yi-Sook. Kim Tae-hoon kan je kennen van Navillera. Jin Kyung speelde al mee in Local Hero en Seo Yi-Sook in The Banker.

K-drama

Zuid-Koreaanse producties zijn al even razend populair. Maar hoe kan het dat een tot voor kort vrij kleine culturele speler zo invloedrijk is geworden? Eind de jaren ’90 leed de Zuid-Koreaanse economie zware verliezen door de financiële crisis in Azië. Om toch een antwoord te kunnen bieden op de crisis, ontstond er een samenwerking tussen drie spelers: de overheid, multinationals en de entertainmentindustrie.

Zo kwam er al snel een budgetverhoging voor het Zuid-Koreaanse ministerie van Cultuur, dat daarmee onder meer 300 culturele afdelingen aan hogescholen en universiteiten realiseerde. Later zou de overheid nog vele miljarden in de culturele industrie investeren. Dit is dan ook de reden dat K-pop en K-drama het zo goed doen. Het budget voor de films of series van Koreaanse makelij liggen torenhoog, waardoor pure kwaliteit wordt afgeleverd. Ook Queenmaker is hier nu het resultaat van.

Squid Game, hoofdrolspeler Lee Jung-jae.- Bron: Netflix

Queenmaker werd voor het eerst aangekondigd in januari, toen Netflix zijn reek Koreaanse drama’s en films voor 2023 onthulde. Destijds kondigde het streamingplatform 30 van dergelijke titels aan, waaronder nieuwe seizoenen van D.P. en Sweet Home. Denk ook maar aan successen als Squid Game en Parasite.

Meer
Lees meer...