Quentin Tarantino is aan het werken aan een nieuwe film over de moorden van Charles Manson

Quentin Tarantino is aan het werken aan een nieuwe film over de moorden van Charles Manson

Quentin Tarantino zou achter de schermen al zwaar aan het werken zijn aan een nieuwe film. Zo zou hij volgens The Hollywood Reporter zelfs al verschillende grote namen benaderd hebben voor rollen in de film. Die zou gaan draaien rond Charles Manson en zijn volgers, die in de zomer van 1969 meerdere moorden pleegden.  

Quentin Tarantino zou in alle stilte bezig zijn aan een nieuwe film, die hij zelf al aan het schrijven is en ook zal regisseren, dat zegt The Hollywood Reporter. Volgens het Amerikaanse entertainmentmagazine zou Tarantino zijn oor al te luisteren hebben gelegd bij verschillende studio’s om mee op de kar te springen van zijn nieuwe film.

Naar verluidt zou Tarantino bijna klaar zijn met het script en zou hij daarbij al verschillende acteurs hebben benaderd. Onder andere Brad Pitt, met wie de succesvolle filmmaker al samenwerkte voor Inglorious Basterds, en Jennifer Lawrence zouden hoog op het lijstje staan. Verschillende bronnen zeggen aan THR dat er gepland wordt te filmen in 2018, misschien zelfs al in de zomer.

Charles Manson

Over de inhoud van het script is nog niet zoveel geweten, behalve dat een van de verhalen zou draaien rond Sharon Tate. Tate, een actrice, was de vrouw van regisseur Roman Polanski en werd brutaal vermoord in 1969 door Charles Manson en zijn volgers. Het zou de eerste keer zijn dat Tarantino zich zou baseren op een waargebeurd verhaal.

Charles Manson had de opdracht gegeven aan zijn volgers om de inwoners van een huis in de buurt Benedict Canyon in Los Angeles aan te vallen. Manson was een begenadigd muzikant maar had niet meteen commercieel succes, omdat hij geen producer vond. Hij geloofde dat in het huis een producer woonde die hem zou hebben afgewezen. In de nacht van acht op negen augustus drongen vier volgers van Manson binnen in het huis en moordden daar vijf mensen uit, waaronder de actrice die op dat moment acht maanden zwanger was. Manson en verschillende van zijn volgers kregen in 1971 levenslang voor verschillende moorden die zomer.

Filmografie

Tarantino heeft altijd gezegd dat hij tien films in zijn filmografie zou willen. Momenteel zit hij aan acht, aangezien hij zelf de Kill Bill-films als één project rekent:

  1. Reservoir Dogs (1992)
  2. Pulp Fiction (1994)
  3. Jackie Brown (1997)
  4. Kill Bill (2003-2004)
  5. Death Proof (2007)
  6. Inglorious Basterds (2009)
  7. Django Unchained (2012)
  8. The Hateful Eight (2015)

Dat zou betekenen dat de nieuwe film de negende en dus de voorlaatste film zal worden van Tarantino.

Gesponsorde artikelen