Quentin Tarantino maakt zijn negende film voor het eerst niet bij The Weinstein Company en trekt naar Sony

Quentin Tarantino maakt zijn negende film voor het eerst niet bij The Weinstein Company en trekt naar Sony

Na de stroom van beschuldigingen over verkrachtingen en seksueel misbruik tegen Harvey Weinstein en zijn broer Bob heeft succesregisseur Quentin Tarantino besloten om voor het eerst in zijn carrière niet met The Weinstein Company samen te werken. De studio’s rolden de voorbije weken vechtend over de grond, maar de kogel is nu door de kerk: Tarantino gaat voor zijn negende film in zee met Sony Pictures.

Het script van die film is nog geheim. Eerst ging het gerucht de ronde dat de film rond de sekte van Charles Manson zou draaien, maar Tarantino zelf heeft dat gerucht genuanceerd en zei dat de film zich eerder zou focussen op de tijdsgeest waarin een tragedie als de sekte van Manson en de bijhorende moorden kon plaatsvinden.”It’s not Charles Manson, it’s 1969″, zei hij daarover.

Dat gegeven doet erg denken aan het boek The Girls (2016) van de debutante Emma Cline dat eenzelfde uitgangspunt nam.

Voor de mannelijke hoofdrollen circuleren momenteel de namen van verschillende grote acteurs, zoals Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. Ook de naam van Tom Cruise circuleert en al lijkt hij op dit moment een outsider: Tarantino heeft een reputatie voor wat betreft het werken met outsiders.

Voor de vrouwelijke hoofdrol hoopt Tarantino heel erg dat Margot Robbie zal toezeggen. Ook Jennifer Lawrence wordt voor de invulling van deze rol genoemd.

De film wordt normaal gezien volgend jaar gedraaid voor een release in 2019.

Bronnen: IGN News en Deadline

Gesponsorde artikelen