Quentin Tarantino plant nog maar twee films voor zijn pensioen (en overweegt een Kill Bill 3)

Quentin Tarantino plant nog maar twee films voor zijn pensioen (en overweegt een Kill Bill 3)

De populaire Amerikaanse filmregisseur Quentin Tarantino die vorig jaar met The Hateful Eight zijn achtste langspeelfilm afleverde, praat regelmatig over zijn pensioen. De nu nog maar 53-jarige regisseur loopt al een tijdje te toeteren dat het aantal films dat hij nog wil maken eerder beperkt is. In een recent interview met Variety heeft de regisseur het over “nog maar twee films.”

Als Tarantino echt nog maar twee films wil maken, heeft hij tien langspelers op zijn conto staan, een mooi symbolisch getal volgens de regisseur. “Ik weet niet wanneer die tiende film er komt”, zo zegt Tarantino in het interview met Variety, “het zou best kunnen dat die er pas is wanneer ik 75 ben. Zolang ik een verhaal te vertellen heb, kan het. Zolang ik bij die 10 blijf, blijft het een mooi rijtje. Maar ik wil niet dat de irrelevante film die ik als oude man maak mijn andere werk besmet.”

Kill Bill Vol.3

Nog een ballonnetje dat wordt opgelaten in het interview: Kill Bill 3. Tarantino maakt films in trilogieën. De eerste trilogie was de gangstertrilogie – Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Jackie Brown. De tweede trilogie was de recent afgeronde westerntrilogie – Inglourious Basterds, Django Unchained, The Hateful Eight. Wie die theorie doortrekt weet dat de twee films die Kill Bill momenteel heeft nog geen afgerond verhaal vormen. Zwemt er nog een derde deel rond in het brein van Tarantino?

Ondenkbaar is het niet. Tot op de dag van vandaag noemt Tarantino Kill Bill “zijn meest visionaire werk” en op het einde van 2015 liet Tarantino al optekenen in een interview dat een derde deel geheel mogelijk is en dat hij het er zelfs al met hoofdrolspeelster Uma Thurman, die de films op haar lijf kreeg geschreven, over had gehad.

“Ik heb nog veel materiaal liggen wat ik niet gebruikt heb voor de eerste twee delen en wat nu van pas kan komen”, zei hij toen. In het derde deel – het vervolg op de films die in 2003 en 2004 verschenen – zou The Bride (het personage van Thurman) de strijd kunnen aangaan met de dochter van één van de vermoorde personages in Kill Bill.

Bron: Variety, Nu.nl

Gesponsorde artikelen