R. Kelly beschuldigd van seksslavernij en betrekkingen met minderjarigen: concerten afgelast

R. Kelly beschuldigd van seksslavernij en betrekkingen met minderjarigen: concerten afgelast

R&B-zanger R. Kelly ligt opnieuw onder vuur na tal van meldingen van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Er is al een Amerikaans concert geannuleerd en waarschijnlijk zal hetzelfde gebeuren in Nederland.

De beschuldigingen aan het adres van R. Kelly werden bekend gemaakt in de documentaire Surviving R. Kelly. De Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ meldt dat de zanger na het zien van de film naar het ziekenhuis moest worden gebracht wegens paniekaanvallen. In de documentaire vertellen meer dan vijftig mensen over hoe de I Believe I Can Fly-zanger minderjarige meisjes structureel zou hebben mishandeld en verkracht. TMZ meldt ook dat R. Kelly sinds de release van de documentaire in een depressie verkeert.

(Cristiano Ronaldo wordt verdacht in een verkrachtingszaak.)

Onderzoek gestart

Ondertussen is er ook een onderzoek gestart. De procureur van Cook County in de Amerikaanse staat Illinois wil de beschuldigingen van pedofilie en seksuele agressie aan het adres van R. Kelly onderzoeken.

Het openbaar ministerie riep getuigen en slachtoffers op om zich te melden. “Neem alsjeblieft contact met ons op”, zei procureur Kim Foxx. “We kunnen geen onderzoek voeren naar die beschuldigingen zonder medewerking van slachtoffers en getuigen.”

(Drake zit in de penarie omdat hij in 2010 kuste met een minderjarige.)

Minderjarigen en seksslaven

Waar wordt R. Kelly precies van beschuldigd? In de documentaire is te zien hoe meerdere vrouwen de zanger ervan beschuldigen dat hij seksuele relaties had met meisjes van jonger dan zestien jaar toen hij zelf meerderjarig was. Anderen stellen dat hij vrouwen dwong om seksslaven te zijn.

(Zo sprak Kevin Spacey onlangs de beschuldigingen aan zijn adres goed.)

Concerten

Ambtenaren in Illinois hebben ondertussen om veiligheidsredenen geweigerd om R. Kelly een vergunning te geven voor zijn Spring Break-concert in april. Dat meldt het Amerikaans tijdschrift People. Eerder vonden protesten plaats nabij de studio van R. Kelly.

Er staat op 20 april in The Box in Amsterdam ook een concert van R. Kelly gepland. Na de release van de documentaire werd er een petitie opgezet bij onze noorderburen. Daarvoor werden al meer dan 1.400 handtekeningen binnengehaald.

(Bart De Pauw mag de klachten die tot zijn ontslag leidden nog steeds niet inkijken.)

Gesponsorde artikelen