Left Right
scrollTop top

R. Kelly blijft seksueel misbruik ontkennen, zelfs nu vierde video met bewijsmateriaal opduikt


R. Kelly blijft seksueel misbruik ontkennen, zelfs nu vierde video met bewijsmateriaal opduikt

R. Kelly heeft nog maar net de gevangenis verlaten en krijgt al direct weer een bittere pil te slikken. De Amerikaanse politie heeft namelijk opnieuw een videotape ontvangen, waarop te zien zou zijn dat Kelly minderjarige meisjes misbruikt.

“De jacht op R. Kelly is geopend.” Dat zei de advocaat van de zanger bezorgd. De Amerikaanse politie heeft namelijk een nieuwe video ontvangen, waarop R. Kelly te zien is terwijl hij minderjarige meisjes misbruikt. De zanger en zijn advocaat verkondigen nog steeds zijn onschuld en wachten nog altijd op bewijs in de zaak. “We hebben nog geen enkele ondervraging gezien, nog geen enkel politierapport en al zeker nog geen enkele video”, vertelde de advocaat.

Nieuwe tape

Gary Dennis, een verzorger in een bejaardentehuis, vond toevallig een videotape met de titel “R. Kelly” toen hij thuis zijn kast aan het opruimen was. Dennis veronderstelde dat het een concert van hem was, maar hij had zich pijnlijk vergist. De tape begon met een sportwedstrijd en ging daarna over in beelden waarop te zien is dat R. Kelly minderjarige meisjes seksueel misbruikt.

Gloria Allred, die al verschillende slachtoffers van R. Kelly verdedigt, is ook de advocaat van Gary Dennis. Zij zegt dat de beelden volledig losstaan van de tien andere zaken van seksueel misbruik, waar R. Kelly van beschuldigd wordt. Allred zegt ook dat ze niet honderd procent zeker kan zijn dat het wel degelijk over R. Kelly gaat in de beelden. “Dat is al bewijs genoeg”, ontkent Kelly’s advocaat zijn betrokkenheid bij de video.

Geloofwaardig?

De advocaat van R. Kelly stelt zich ook vragen bij de geloofwaardigheid van Gary Dennis. Hij vindt dat de politie zich beter zou bezighouden met “een man die kinderporno in zijn kast staan heeft” dan met onderzoek naar een video, waarvan niet eens zeker is dat het wel degelijk over R. Kelly gaat. Dennis zelf zegt dat hij geen idee heeft waar de tape vandaan komt. Hij vermoedt dat een vriend die hem gegeven heeft, omdat er eerst een sportwedstrijd op staat.

R. Kelly blijft ontkennen

R. Kelly en zijn advocaat blijven ontkennen dat de zanger ook maar iets gedaan heeft dat ingaat tegen de wet. En dat terwijl er dus misschien een vierde video opgedoken is met beschuldigende beelden. Kort nadat de zanger beschuldigd werd van seksueel misbruik kreeg de politie al minstens twee tapes in handen, waarop duidelijk te zien is dat R. Kelly minderjarige meisjes seksueel misbruikt.

Slecht nieuws dus voor de zanger, die nog maar een paar dagen opnieuw op vrije voeten is. Hij kon dit weekend de gevangenis verlaten, nadat hij de som alimentatiegeld die hij zijn ex-vrouw nog schuldig was, op tafel kon leggen. Het is de tweede keer in minder dan twee weken dat R. Kelly uit de gevangenis wegkan, en het is ook de tweede keer dat hij daar niet zelf verantwoordelijk voor is. Ook nu heeft een onbekende persoon de nodige som betaald.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810