R. Kelly geschrapt uit playlists van Spotify wegens seksueel overschrijdend gedrag

R. Kelly geschrapt uit playlists van Spotify wegens seksueel overschrijdend gedrag

Door seksueel overschrijdend gedrag van rapper R. Kelly, bekend van het nummer ‘I Believe I Can Fly’, besloot de Zweedse muziekdienst Spotify te stoppen met het promoten van de nummers van de zanger. Hij wordt niet volledig van de streamingswebsite verwijderd, maar zal niet meer verschijnen in voorgestelde afspeellijsten. 

R. Kelly wordt al sinds 1994 beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag, maar heeft dit altijd ontkend. Door de #MeToo-schandalen kwam hij echter opnieuw in opspraak en besloot de muziekdienst Spotify zijn muziek niet meer te promoten.

Wat betekent dit?

Wie de muziek van R. Kelly gaat opzoeken op Spotify zal wel nog altijd zijn nummers te zien krijgen. Hij wordt dus niet volledig van de streamingsdienst verwijderd maar zal niet meer voorgesteld worden als een ‘vergelijkbare artiest’.

Hij zal dit echter wel voelen, aangezien de nieuwe muziek van artiesten op die manier bij luisteraars terechtkomt. Via algoritmes, gebaseerd op de muziek die je luistert, zal je bijvoorbeeld bij Harry Styles de afspeellijsten van Justin Bieber voorgesteld krijgen. Hierdoor wordt zijn muziek gepromoot en zullen meer mensen naar hem luisteren.

Steun van 50 Cent

Mede-rapper en vriend 50 Cent is het alvast niet eens met de beslissing van Spotify. Hij is van mening dat de streamingsdienst veel te snel geoordeeld heeft. “Het is een verkeerde zet van Spotify, omdat hij (R. Kelly) nooit rechterlijk veroordeeld is”, laat hij weten op Twitter. R. Kelly bedankte hem door de Tweet te reposten op zijn Instagrampagina.

Gesponsorde artikelen