Left Right
scrollTop top

R. Kelly komt dan toch vrij op borg, maar nieuwe beelden duwen hem in nauwe schoentjes


R. Kelly komt dan toch vrij op borg, maar nieuwe beelden duwen hem in nauwe schoentjes

R. Kelly komt na drie nachten in de cel dan toch op borg vrij. De advocaten van de zanger lieten nochtans gisteren weten dat hij het geld niet had om die te betalen. Kelly zat vast in afwachting van zijn proces over seksueel misbruik. Ondertussen heeft de politie een tweede bezwarende video en zou er ook een derde zijn.

R&B-zanger R. Kelly heeft dan toch de gevangenis mogen verlaten. Dat komt doordat Kelly er uiteindelijk toch in geslaagd is zijn borgsom te betalen. Eerder liet hij via zijn advocaten weten dat hij dat geld niet had. Een vriend van de zanger zou daarna 100.000 dollar op tafel gelegd hebben. In elk geval gaat R. Kelly nergens heen: toen beslist werd hoe groot de borgsom zou zijn, eiste de rechter ook dat Kelly zijn paspoort zou afgeven.

Samenzwering

Dat Kelly onschuldig gepleit heeft voor de beschuldigingen van seksueel misbruik, komt niet als een verrassing. Wel bijzonder is zijn verklaring daarbij. Volgens zijn advocaten is de documentaire Surviving R. Kelly een samenzwering en zijn de vrouwen die erin getuigen in de rol van slachtoffer geduwd. De documentaire beeldt hem af als een monster door mensen die uit zijn op geld, zeggen zijn advocaten. Hij zegt zelf eigenlijk de grootste “survivor” te zijn in het hele verhaal: toen hij klein was zou hij herhaaldelijk mishandeld zijn door een familielid.

In een interview met Rolling Stone verklaarde Kelly’s adviseur dat “eens mensen rondom je weten dat je een ‘vergif’ hebt, gaan ze dat recht onder je neus gaan zetten om je van je werk af te leiden. Ze hebben die vrouwen voor hem gezet als afleiding.” De advocaten van R. Kelly hebben ook gezegd dat de politie te snel geoordeeld heeft, dat de zanger onschuldig is en dat hij eigenlijk een offerlam is.

GettyImages

Nieuwe video

Hoe onschuldig hij precies is, daar zijn nog vragen over. Er zijn namelijk al verschillende beelden opgedoken waaruit duidelijk werd dat R. Kelly wel dingen gedaan heeft die bij wet verboden zijn. Vorige week al kreeg de politie een video waarin Kelly duidelijk seks heeft met een 14-jarig meisje. Nu heeft de advocaat van de slachtoffers, Avenatti, nieuwe beelden aan de politie gegeven waarin hij duidelijk een jong meisje verkracht. Het zou om hetzelfde slachtoffer gaan. Er zijn ook geruchten dat er een derde video is, met een ander meisje.

EPA

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618