Left Right
scrollTop top

R. Kelly spreekt voor het eerst sinds de beschuldigingen van seksueel misbruik


R. Kelly spreekt voor het eerst sinds de beschuldigingen van seksueel misbruik

Zanger R. Kelly heeft voor het eerst sinds zijn arrestatie eind februari een interview gegeven. De Amerikaanse zender CBS zond het gesprek van meer dan een uur vanmorgen uit in ‘CBS This Morning’. R. Kelly blijft volhouden dat hij niks verkeerd gedaan heeft en dat alle beschuldigingen leugens zijn.

Voor het eerst sinds de beschuldigingen van seksueel misbruik, heeft R. Kelly met de pers gepraat. De Amerikaanse zender CBS interviewde ook twee meisjes, wiens ouders beweren dat hij hen tegen hun wil vasthoudt. Het gesprek met R. Kelly werd vanmorgen uitgezonden, dat met Azriel Clary en Jocelyn Savage volgen later deze week bij CBS This Morning.

“Allemaal leugens”

R&B-zanger R. Kelly blijft volhouden dat het allemaal maar loze beschuldigingen zijn en dat hij niks illegaals gedaan heeft. Het grote verschil tussen hem en het grootste deel van de rest van de wereld is “dat zij maar een idee hebben, en hij de waarheid”. Hij zegt ook dat mensen dringend hun gezond verstand moeten beginnen gebruiken: “Hoe dom zou ik zijn om – met mijn verleden – te denken dat het een goed idee zou zijn om meisjes tegen hun wil in mijn kelder vast te houden, hen vast te ketenen, hen geen eten te geven? Ik heb dat helemaal niet gedaan!”

Jocelyn en Azriel

De ouders van Jocelyn Savage en Azriel Clary beweren dat R. Kelly hun dochters tegen hun wil vasthoudt. De meisjes, ondertussen 21 en 23 jaar oud, wonen bij de zanger. Kelly zegt in het interview dat hij een relatie met hen heeft en dat hij van hen houdt. Als de journaliste hem erop attent maakt dat ze wel een heel stuk jonger zijn, reageert hij “ik kijk helemaal niet naar hoeveel jonger iemand is, ik kijk gewoon of alles wel legaal is”.

R. Kelly beweert dat hun ouders enkel uit zijn op geld. Ze waren bewust betrokken bij de ontmoeting tussen hun dochters en Kelly: Jocelyns vader zou haar zelf het podium op geholpen hebben tijdens het concert en die van Azriel waren ook gelukkig, omdat hun dochter de opvolger van Kelly zou kunnen worden. “Nu hebben Azriel en ik een relatie ja, ze is 21”, vertelt Kelly in het interview. Volgens hem was daar helemaal geen sprake van toen hij haar als 17-jarige uit zijn publiek haalde.

Geld

R. Kelly blijft zijn onschuld herhalen en doet er nog een schepje bovenop als de journaliste vraagt wat voor liefde een kind bij haar ouders kan weghouden. “Ik zal je vraag even anders formuleren”, begint Kelly, “Welke ouder zou zomaar zijn dochter verkopen aan een andere man?” Als CBS vraagt wie dat dan wel gedaan heeft, legt hij dat uit door een andere vraag te stellen: “Hoezo was het voor mij oké om met hun dochter samen te zijn tot ze geen geld van mij meer kregen?”

“Ik zou mezelf moeten arresteren”

Door het interview was Kelly duidelijk geëmotioneerd. Hij barstte verschillende keren in tranen uit en schoot plots ook woest uit zijn stoel. Het is, zo zegt hij zelf, niet voor zijn carrière dat hij vecht. “Ik ben aan het vechten voor een relatie met mijn kinderen. Ik heb al te veel jaren van hun levens moeten missen.” Toen de journaliste vroeg wat hij zou doen mocht zijn dochter te maken hebben met iemand die doet waar hij zelf van beschuldigd wordt, reageerde hij heel serieus: “Ik zou mezelf moeten arresteren.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810