Raar! Pindakaas eten op jonge leeftijd beschermt tegen … een allergie voor pinda’s

Raar! Pindakaas eten op jonge leeftijd beschermt tegen … een allergie voor pinda’s

Raar maar waar, wanneer je als baby al pinda producten eet, heb je minder risico om er later een allergie voor te ontwikkelen. Je baby pindakaas geven, is dus de boodschap.

De studie werd gedaan op 628 baby’s die gevoelig waren om een pinda-allergie te ontwikkelen. Uit de studie blijkt dat, wanneer de baby’s pinda producten kregen, ze tot 80% minder kans hadden om een allergie te ontwikkelen. De studie focuste zich op baby’s jonger dan vier maanden die al eczema kregen, wat een vroeg signaal is voor het ontwikkelen van allergieën op latere leeftijd.

De groep werd in tweeën gesplitst: de ene groep kreeg pinda producten als voeding, de andere niet. Normaal gezien zouden per 100 kinderen er 14 de allergie ontwikkelen maar door het eten van pindakaas waren dit er nog maar 2 op 100. Zelfs voor de kinderen die al gevoelig waren aan pindakaas, daalde het percentage van 35% naar 11%.

Specialisten denken dat de studie ook voor andere producten van toepassing kan zijn, maar waarschuwen om het zeker niet thuis zelf te proberen!

Bron: BBC News

Gesponsorde artikelen