Rabid Joke: deze nieuwe tip uit ‘De Mol’ verklapt wat er in de brief voor Joke stond

Rabid Joke: deze nieuwe tip uit ‘De Mol’ verklapt wat er in de brief voor Joke stond

‘De Mol’ is nog maar een week bezig en de eerste cliffhanger zette Vlaanderen al op het puntje van z’n stoel. Wat stond er in vredesnaam in de brief die Joke mocht opendoen nadat ze het snelst van de klif afdaalde? Gilles De Coster geeft aan de kijkers nog één ultieme tip en wij denken dat we weten wat erachter zit. 

Op iets meer dan een minuut klom Joke van de Mexicaanse kliffen, waarna ze wel een verkeerd antwoord op de vraag gaf (en daarmee 1.000 euro voor de pot misliep). Dat leverde haar een enveloppe op, die ze openmaakte na de eliminatieronde waarbij Kelly naar huis gestuurd werd. Onder de ongelovige blikken van haar stomverbaasde medekandidaten, opende Joke de enveloppe en stapte daarna snel en woordeloos weg.

‘De mol’ wordt ook op Instagram gespeeld

Wat staat er in de brief? Waar is Joke heen en wat moet ze daar doen? Wat is “het ding dat je zeker wil hebben” waar presentator Gilles De Coster het over had? Wel, hij heeft nu op Instagram een tip weggegeven die volgens ons een stevige hint in de juiste richting geeft. Kijk maar!

Dit is de tip van Gilles De Coster

Een stuk van een wanted-poster werd op donderdag online gezwierd door Gilles De Coster. De De Molpresentator toonde het stukje van de affiche waar het volgende opstaat. “Wanted. For the capture, dead or alive, of one Joke Lannoo, better known as Rabid Joke“. Vrij vertaald: we zijn op zoek naar Joke.

Vrijstelling door de enveloppe?

Wat wil de tip zeggen? We leggen even wat puzzelstukjes samen: Joke wordt apart in een vrachtwagen weggevoerd op het einde van aflevering één. Zij is ook enkel op het laatste te zien in de trailer voor de volgende aflevering: ze zit daar duidelijk ook niet in de groep. De kans dat ze de hele aflevering met de groep meespeelt, is dus eerder klein.

Dat er iemand jacht op Joke moet maken, is dus wel duidelijk. Dat de kandidaten jacht moeten maken op Joke, lijkt ook waarschijnlijk. Mogelijk verdienen ze geld als ze Joke te pakken krijgen, maar vangt zij een vrijstelling als ze uit de handen van haar medekandidaten blijft. De makers van De Mol kennende, krijgen de kandidaten ook wel wat tips en opdrachten te pakken om Jokes tocht te bemoeilijken, of die van hen te vergemakkelijken. Een ideaal moment voor De Mol om al wat roet in het eten te gooien.

Is Joke De Mol?

Of is Joke gewoon zelf De Mol? De 1.000 euro weggooien om de enveloppe te pakken te krijgen, wijst erop dat het haar vooral te doen is om zo lang mogelijk in het spel te blijven, en niet om het geld. Of is de aandacht naar haar afleiden vooral een strategie om andere spelers verkeerd te laten stemmen? Jagen de deelnemers volgende aflevering al echt op de mol?

Aflevering 2 van De Mol is te zien deze zondag op VIER te zien om 20.00 uur. Mollenboekjes klaar!

Gesponsorde artikelen