Rachida Aziz, die racismeklacht indiende tegen De Wever, hoopt dat hij stopt met politiek: “Denk dat ik nog eens ga bidden”

Rachida Aziz, die racismeklacht indiende tegen De Wever, hoopt dat hij stopt met politiek: “Denk dat ik nog eens ga bidden”

Bart De Wever (N-VA) reageert bijzonder fel op de racismeklacht die tegen hem is ingediend door Dyab Abu Jahjah en Rachida Aziz, Brusselse modeontwerpster en activiste. “Als ik daarvoor veroordeeld word, is het ‘game over’. Want waarom zou ik dan nog aan politiek doen?” Aziz reageert euforisch op Facebook: “Hij belooft zelfs uit de politiek te stappen als hij veroordeeld wordt. Ik denk dat ik nog eens ga bidden …”

Een De Wever in alle staten dus, vandaag in de krant Het Laatste Nieuws. Aanleiding voor z’n ergernis is de politieke commotie rond de rel (hij zal de reacties van CD&V en Open Vld “niet licht vergeten”), maar ook de strafklacht zelf. Initiatiefnemer daarvan is onder andere Dyab Abu Jahjah, die al maanden op complete ramkoers met de N-VA zit. Hij liet onlangs op Twitter N-VA-parlementslid Annick De Ridder weten dat ze een klacht “wegens laster en eerroof” mag verwachten.

Maar daarnaast ook Rachida Aziz. Een modeontwerpster, een Brusselse die de laatste weken op de barricaden klom. Als advocaat namen ze Abderrahim Lahlali onder de arm. Dat die laatste ook een CD&V-raadslid is én ook de advocaat “die de kwelduivel was van juf Magalie van de Blokkendoos zet echt kwaad bloed bij N-VA.

“Dat is de man die Syriëstrijder Hakim Elouassaki heeft verdedigd en tal van andere moslimextremisten. Die de duiveluitdrijver heeft verdedigd die een lesbische moslima heeft gemarteld tot de dood erop volgde. Die de advocaat was van de ouders van twee zogezegd misbruikte kleuters van basisschool De Blokkendoos in Aartselaar”, zegt De Wever erover in Het Laatste Nieuws.

“De Wever geeft toe dat hij aan politiek doet om ‘berbers’ te stigmatiseren”

Maar de klacht belooft spectaculaire effecten te hebben. Want De Wever is duidelijk: “Als ik voor dergelijke uitspraken word vervolgd, zal ik zelf de opheffing van mijn parlementaire onschendbaarheid vragen. Dan zal ik me desnoods zelf verdedigen en verantwoorden voor de rechter. Geen advocaat nodig, me dunkt. Mocht ik hiervoor worden veroordeeld, dan is het game over. Dan houdt het op.”

“Waarom zou ik nog aan politiek doen als er een verbod op de feiten en een taboe op de waarheid rust? Als het stilzwijgen en de omerta van links tot de enige aanvaarde norm wordt verheven? Als de waarheid onder de mat moet worden geveegd?”

Aziz zelf reageert even fel op Facebook: “Dus Bart De Wever geeft toe dat hij enkel aan politiek doet om ‘berbers’ te stigmatiseren. Als dat niet meer mag. Hij belooft zelfs uit de politiek te stappen als hij veroordeeld wordt. Ik denk dat ik nog eens ga bidden …”

Overigens springt ook extreemrechts gretig op het interview van De Wever. Zo spreekt Filip Dewinter over “racist als een eretitel, geen scheldwoord”, onder de hashtag “ik ben racist en daar ben ik fier op”.

Gesponsorde artikelen