Radio bruist van geluk met 13 dagen ‘Happy’-marathon en ‘5 dagen zonder zagen’

Radio bruist van geluk met 13 dagen ‘Happy’-marathon en ‘5 dagen zonder zagen’

Morgen is het de Internationale Dag van Geluk en dat viert het Amerikaanse internetradioplatform iHeartRadio met een bijzondere actie: 13 dagen lang zullen ze Pharrells wereldhit ‘Happy’ draaien. Volgende week doet Q-music bij ons eveneens een happy actie met hun ‘5 dagen zonder zagen’.

Gisterenavond om 21 uur Amerikaanse tijd startte de vrolijke actie op iHeartRadio. Nog tot 31 maart middernacht kunnen luisteraars non-stop genieten van Pharrells Happy song, die genomineerd was voor een Oscar als titelsong van Despicable Me 2, maar uiteindelijk de duimen moest leggen voor Let it Go uit de Disney-film Frozen.

Naast de muzikale actie roepen Pharrell en de Verenigde Naties op om in het kader van de Internationale Dag van Geluk happy foto’s en filmpjes te delen op Twitter, Facebook, Instagram en YouTube met de hashtag #happinessday. Daarnaast is er een speciale website opgericht (24HoursofHappiness.com) waarop iedereen die wil zijn gelukkige content kan uploaden.

Videoclip van 24 uur

Het is trouwens niet de eerste speciale actie rond Happy. Zo loste Pharrell in november vorig jaar als eerste artiest ooit een 24 uur durende videoclip bij zijn song. In de eindeloze clip zien we onder andere mensen dansen bij een tankstation en voeren enkele celebs een cameo op onder wie Jimmy Kimmel, Magic Johnson, Steve Carell en Odd Future.

Wie zich schuldig voelt omdat hij de clip nooit heeft kunnen uitkijken: niet doen. Zelfs Pharrell gaf toe dat hij nooit alle beelden heeft bekeken. En terecht.

Populair in VS

Dagenlang dezelfde songs draaien op de radio is een actie die we bij ons nog niet hebben gezien, maar in Amerika wordt het blijkbaar steeds populairder. Zo draaide San Francisco’s 105.7 radiostation Nelly’s Hot in Herre al eens drie dagen lang als ode aan de hoge temperaturen. Uiteraard wordt er een hashtag gekoppeld aan de actie (#Nelly1057 in dit geval) waarop het een eigen leven gaat leiden op de sociale media en het radiostation met een beetje geluk trending topic wordt. 

5 dagen zonder zagen

Een beetje in dezelfde lijn doet onze Q-Music volgende week eveneens een happy actie. Van maandag tot vrijdag zullen de Q-dj’s de ‘5 dagen zonder zagen’- presenteren. Het idee komt van Sven Ornelis en Kürt Rogiers die gisteren in de ochtendshow een statement maakten: ze hebben genoeg van het gezeur over banale feiten en besloten eigenhandig dat, wat Q-music betreft, de crisis vanaf nu voorbij is.

Mensen zullen tijdens de week hun geluksmomentjes kunnen delen, liedjes aanvragen die hun dag goed maken en elke ochtend zal er een comedian langskomen bij Ornelis & Rogiers. Samen met de luisteraars zullen de dj’s ook een Happy 100 in mekaar steken. Op vrijdag wordt de volledige lijst dan uitgezonden. 

Gesponsorde artikelen