Left Right
scrollTop top

Radiohead kondigt een korte wereldtournee aan en slaat België vrolijk over


Radiohead kondigt een korte wereldtournee aan en slaat België vrolijk over

De spanning hangt al enige tijd in de lucht: waar en wanneer krijgen we Radiohead in België te zien? Eerst waren alle ogen gericht op Rock Werchter omdat de Britse band een Europese festivaltournee doet deze zomer en nog een gaatje had waar Rock Werchter perfect in zou passen, maar dat feestje is niet doorgegaan.

Nu zijn er een aantal extra data bekend gemaakt. Zaalshows die aan die festivaltournee vooraf gaan. In de loop van de dag lekten er al twee data voor Parijs en twee data voor Amsterdam en dus leek het maar een kwestie van tijd voor er één of twee data voor België bekend gemaakt zouden worden. Afgaand op de grootte van de zalen die in het buitenland worden aangedaan: Vorst Nationaal of de Antwerpse Lotto Arena, een vrij intieme bedoeling voor een band als Radiohead. Maar ook dat feestje gaat niet door.

Zes wereldsteden

Geen België, want ook de zaalshow is zeer beperkt. Slechts zes steden worden aangedaan. In mei komen Amsterdam, Parijs en Londen aan de beurt, in juli New York, in Augustus Los Angeles en in oktober tot slot Mexico City. En dat is het dan wat de zaalshows betreft.

Op de site van de Heineken Music Hall in Amsterdam staat te lezen “Het is voor de band de kick-off van een serie concerten die hun hele concertreeks – inclusief reeds aangekondigde festivals – voor 2016 compleet maakt.”

Dat lijkt niet mis te interpreteren en klinkt als: op meer moet je niet hopen voor 2016. Ook diegenen die hopen dat Radiohead één van de headliners zal zijn die Pukkelpop woensdag zal aankondigen, mogen die hoop nu al grotendeels opbergen, want Radiohead staat in hetzelfde weekend geboekt op Summer Sonic dat in Japan doorgaat op 20 en 21 augustus.Het lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk dat Radiohead, die dan van de Verenigde Staten en Canada komen, even terug naar Europa komt voor een dag of toen om nog een set te spelen op Pukkelpop op 18 of 19 augustus om zich dan als de wiedeweerga naar Japan te haasten.

Nieuw artwork

Het zal dus stormloop worden voor de tickets en dus worden er maatregelen genomen bij de Heineken Music Hall:

Om de kans tot het doorverkopen van de tickets te minimaliseren zullen de tickets voor deze shows op naam verkocht worden, met een maximum van 2 tickets per persoon. De tickets worden aan de deur op naam gecontroleerd.

Even hard wordt er uitgekeken naar nieuwe muziek. Dat nieuwe album – het negende – kan nu élk moment landen. Het nieuwe artwork is alvast vrijgegeven.

Het is sinds 2012 geleden dat Radiohead nog eens op een podium stond, voor de The King Of Limbs-tournee. Die passeerde wél in België, in het Sportpaleis. Het is van 2011 geleden dat Radiohead nog eens een plaat uitbracht.

Wat is er mis met België?

Een verklaring hebben we er niet meteen voor, maar na Foo Fighters en Coldplay is Radiohead al de derde grote band die met hun meest recente tournee ons land links laten liggen. Heeft België een imagoprobleem? Zijn onze (grote) zalen niet goed genoeg? Of is het toch nog de problematiek van de geluidsnormen die opspeelt? Het zijn vragen waar we niet meteen een antwoord op hebben; maar het begint wel stilaan op te vallen…


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.721.553
 • Aantal
  doden
  1.459.224
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547