Radiozender Joe pakt uit met straffe presentatoren tijdens Top 2000

Radiozender Joe pakt uit met straffe presentatoren tijdens Top 2000

Maandag wordt op radiozender Joe de aftrap gegeven voor de jaarlijkse Top 2000. Tijd om weer schaamteloos mee te kwelen met je favoriete golden oldies! Maar dit jaar komt de radiozender nog met een extra stunt op de proppen: elke avond neemt een artiest van eigen bodem of een internationale ster de presentatie even over. En het moet gezegd, Joe kan enkele straffen namen naar voren schuiven.

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden: in het najaar vuurt radiozender Joe de 2000 populairste liedjes op ons af. Die lijst wordt telkens samengesteld door de luisteraars, die de voorbije weken al hun stem konden uitbrengen, en zal worden gepresenteerd door duo’s radiopresentatoren die elkaar afwisselen.

85 nieuwkomers, waaronder … Linkin Park

Voor het eerst staat de bijna volledige lijst van nummers die de Top 2000 hebben gehaald al online. Enkel de top 3 blijft nog even geheim, daarvoor blijft het nog afwachten tot vrijdag 13 oktober. Dan weten we meteen of Dancing Queen van haar troon is gestoten. Summer of ’69, vorig jaar nog goed voor de tweede plek, is in elk geval al uit de top 3 gevallen.

In vergelijking met vorig jaar zijn er 85 nieuwkomers in de lijst te vinden. Een van die nieuwkomers is Linkin Park, die opvallend meer stemmen kreeg dan de voorbije jaren. Wellicht zit de dood van zanger Chester Bennington daar voor iets tussen.

De playlist van

Het is ondertussen al de tiende keer dat de Top 2000 wordt uitgezonden. Speciaal voor deze feesteditie werd er dan ook iets extra’s aan toegevoegd: De playlist van. Om 21 uur neemt een bekende artiest de radiozender een uurtje over, en presenteert zijn of haar favoriete nummers uit de Top 2000, doorspekt met leuke herinneringen of verhalen rond die liedjes. Artiesten van eigen bodem zullen daarbij afgewisseld worden met internationale sterren, en dat zijn niet de minste. Niemand minder dan Mel C, Jermaine Jackson, Natalia, James Blunt, Marco Borsato, OMD, Clouseau, Soulsister, Niels Destadsbader, Regi en K’s Choice zullen de microfoon even overnemen.

Gesponsorde artikelen