Voormalig Rode Duivel Radja Nainggolan vindt nieuwe ploeg

Radja Nainggolan (34) heeft een nieuwe ploeg gevonden. De Belgische middenvelder zal minstens tot het einde van het seizoen uitkomen voor SPAL, in de Italiaanse Serie B. Bij de tweedeklasser wordt Nainggolan herenigd met zijn goede vriend Daniele De Rossi, die trainer is bij SPAL.

Sinds eind december 2022 zat Radja Nainggolan zonder ploeg. Dan werd zijn contract bij Royal Antwerp FC namelijk in onderling overleg ontbonden. De dertigvoudige Rode Duivel was bij die club anderhalf jaar geleden binnengehaald, maar kon er nooit overtuigen. Volgens voorzitter Paul Gheysens was hij “disciplinair niet meer in staat om als topsporter te leven”.

Cagliari en AS Roma

Voor zijn passage bij Antwerp was Nainggolan heel zijn carrière actief in Italië. Daar brak hij eerst door bij Piacenza in de Serie B, om later ook in de Serie A te bevestigen bij Cagliari. Bij die club uit Sicilië groeide hij al snel uit tot een clubicoon en cultheld. Die laatste status zou hij daarna ook bereiken bij de topclub AS Roma. Het is daar dat Radja Nainggolan bevriend raakte met De Rossi, zijn nieuwe trainer. Ze stonden toen maar liefst 140 keer samen op het veld.

Zijn avontuur bij AS Roma eindigde echter met een wrange nasmaak toen de club hem verkocht aan Inter. Bij die ploeg was Nainggolan minder zeker van een basisplaats waarna hij kortstondig terugkeerde naar Cagliari.

SPAL

En nu trekt Radja Nainggolan na anderhalf jaar in België dus opnieuw naar zijn tweede thuisland. Hij tekent er een contract bij het ambitieuze SPAL uit de Serie B. Als zijn medische testen goed zijn, is de transfer definitief. Nainggolan komt dus bij SPAL terecht via zijn goede vriend Daniele De Rossi.

De 34-jarige Belg moet SPAL helpen in zijn poging om te promoveren naar de Serie A. Voorlopig staat de club wel pas op een 15de plaats, net boven de degradatieplaatsen. Toch staan ze ook amper zeven punten achter de top acht, die play-offs spelen voor promotie naar de Serie A. De ambitieuze Amerikaanse voorzitter Joe Tacopina hoopt op die manier toch nog naar de Serie A te kunnen. Als Nainggolan met SPAL de promotie weet af te dwingen, wordt zijn contract automatisch verlengd.

Zo werd Radja Nainggolan aangekondigd bij SPAL:

Meer
Lees meer...