Rammstein treedt in 2021 op in Oostende

Over drie weken had Rammstein moeten geven in ons land, maar dat zal niet doorgaan door de coronacrisis. Nu kondigt de Duitse metalband een nieuw concert in Oostende aan op 7 augustus 2021. Wie al een ticket had, kan dat volgend jaar nog gebruiken.

https://www.instagram.com/p/CAX0B6wAJuJ/

Rammstein moest door de coronacrisis maar liefst 27 concerten schrappen. In ons land zou de band normaal in juni optreden in Park De Nieuwe Koers in Oostende. Zoals dat bij een show van Rammstein vaak gaat, was het evenement volledig uitverkocht.

De Duitse wildebrassen kondigen nu aan op 7 augustus 2021 naar de Belgische badstad te komen. Het wordt hun laatste optreden van de Europese tour. De band belooft alvast een indrukwekkend podium, vuurwerk en humor. Tickets van dit jaar blijven volgend jaar geldig.

“Blijf gezond”, zegt de band in een mededeling. “We kijken ernaar uit jullie in 2021 te zien.”

Hospitalisatie van Lindemann

Eind maart was er even paniek onder Rammstein-fans doordat zanger Till Lindemann op de afdeling intensieve zorg in het ziekenhuis lag. De Duitse media schreven aanvankelijk dat het om een besmetting met het coronavirus ging, maar achteraf ontkende de band het bericht. Lindemann zou gekampt hebben met een ernstige longontsteking, maar zou wel degelijk in het ziekenhuis verbleven hebben.

Solocarrière

Lindemann trad op 15 maart nog solo op in Moskou. Vorig jaar loste Rammstein nog een titelloze plaat, maar daarna ging Lindemann zijn eigen weg. Enkele maanden later, in november, volgde de soloplaat ‘F & M’. We kregen aanstekelijke industrial rock-‘n-roll op ons bord met diepgaande, metaforische teksten. Om van de gewaagde videoclips nog maar te zwijgen.

Iron Maiden

Alsof dat allemaal nog niet genoeg metalnieuws is, raakte recent ook bekend dat Iron Maiden op zondag 27 juni 2021 het podium van het Antwerpse Sportpaleis beklimt in het kader van hun ‘Legacy Of The Beast Tour’. “We are all fine and send you guys our best wishes, we are very much looking forward to getting back on stage next year and seeing you all so, please, continue to take care of yourselves and stay SMART,” liet Iron Maiden weten in een statement op sociale media.

Over de support act is nog niets bekend, al belooft de organisatie daar weldra meer nieuws over. Ook de exacte start van de ticketverkoop en prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.

Zoals altijd zal Iron Maiden wellicht een exclusieve voorverkoop voor zijn fanclub-leden voorzien. Sinds het begin van de Legacy-tour heeft Iron Maiden voor bijna twee miljoen fans over de hele wereld gespeeld. Het (voorlopige) hoogtepunt van de tour was ongetwijfeld de headliner voor 100.000 toeschouwers op het legendarische Rock In Rio Festival in Brazilië. Wedden dat het Sportpaleis nog fantastischer wordt?

Meer
Lees meer...