
We zullen deze maar onze Halloween Food Special noemen. Twintig griezelige, superranzige dingen die mensen ook echt eten.
1. Varkenshersenen in blik.


2. Kaas met maden, aka casu marzu.


Casu marzu (Sardijns voor rotte kaas) is een delicatesse in Sardinië. Het is een kaas die men extreem lang laat rijpen, tot er kaasvlieglarven in nestelen. De verkoop ervan is een tijd lang illegaal geweest, volgens de Europese en dus ook Italiaanse regels. Op Sardinië wordt de kaas nog steeds rijkelijk geconsumeerd.
3. Potted meat.

4. Gefrituurde rat (deep fried and battered rat).

5. Soep met vliegende honden.

6. Smalahove (een schaapshoofd met patatten).

7. Een balut-ei.

Balut is een delicatesse in Zuidoost-Azië, en vooral in de Filipijnen en Vietnam. Het is een bevrucht eendenei met een bijna volledig ontwikkelde embryo, dat wordt gekookt. “Men zegt dat het eten van een balut-ei de geslachtsdrift opwekt. Deze hartige snack wordt veelal ’s nachts door straatverkopers verkocht. Het hoge proteïnegehalte sluit naar verluidt mooi aan bij het drinken van bier”, lezen we. Djeezes.
Serveersuggestie:

8. Het kloppend hart van een cobra.

9. Tonijnoog.

10. Khash

11. Ossenlul.

12. Een hele kip in blik.

13. Cheeseburger in blik.

14. Met deze saus. Baconpasta.

15. Ratelslang in blik.

16. Vismond in blik.

17. Beondegie. Zijdewormlarven in blik.

Populair in Korea. Gestoofde en goed afgekruide zuidewormen.
18. Huitlacoche.

Door brandschimmel aangetaste maïs. In Mexico worden de aangetaste, onrijpe kolven als een delicatesse gegeten. De kolven worden voor dit doel 2 tot 3 weken na infectie geoogst en daarna gekookt.
19. Sannakji. Nog levende octopus.



20. Iguana en iguanasoep.



- Megaranzig: 11 dingen die Amerikanen eten die zo vettig zijn dat je het niet gelooft