Left Right
scrollTop top

Rapper Zwangere Guy releaset absurd harde clip voor ‘Wie Is Guy?’: seks, drugs en Brusselse pensen


Rapper Zwangere Guy releaset absurd harde clip voor ‘Wie Is Guy?’: seks, drugs en Brusselse pensen

Zwangere Guy is momenteel de heetste rapper van onze hoofdstad en dat zullen we geweten hebben. Voor z’n track ‘Wie Is Guy?’ heeft hij een nieuwe clip uitgebracht en die is op z’n zachtst gezegd steenhard. “Mijn clips zijn altijd ‘fucked up’, en zo wil ik het ook”, laat Zwangere Guy weten. “Ik bedoel er niets mee, het is gewoon de manier waarop ik me artistiek en visueel uitdruk.”

Dat de clip voor Wie Is Guy? indruk op ons gemaakt heeft, is een understatement. De clip begint met de 30-jarige Zwangere Guy die van het podium stapt, een plaat opzet en zichzelf ziet spelen. Daarna gaat het mis. De Brusselse rapper krijgt een bijbel en revolver van een dakloze en schiet daarmee God neer. Zwangere Guy wordt achter de tralies gezet en uiteindelijk wordt hij geëlektrocuteerd in de aanwezigheid van de maagd Maria herself. Een hele boterham dus.

Regie van Lionel Goldstein

Voor deze clip ging Zwangere Guy in zee met het regisseursduo Lionel Goldstein, het pseudoniem van regisseurs Koen Mortier en Joe Vanhoutteghem. Beide stonden aan de wieg van Czar Brussel en hebben Gouden Leeuwen en een BAFTA voor ‘Beste Regisseur’ op de kop weten te tikken.

“Het gaat over méér dan absurdisme”, zegt Koen Mortier over de clip. “Het gaat over het absurdisme van deze wereld. De selfie-cultus, de overdaad aan geweld, de waanzin. De clip confronteert je ook met de hypocriete gedachte dat een beetje bloot méér aanstootgevend zou zijn dan gratuit geweld. Je had het net over al het naakt in de video. Dat vind ik bizar. Een tepel of een piemel is blijkbaar erger dan een kogel in je borst.”

Van schoolverlater tot hiphopprins

Zwangere Guy ging op zijn veertiende van school, maar nu loopt hij op wolkjes want hij staat met zijn tweede plaat ‘Wie is Guy?’ in de top 5 van de Ultratop, zowat de belangrijkste hitlijst van ons land. Hij was daarvoor al bekend van het Brussels hiphopcollectief Stikstof.

Zwangere Guy staat deze zomer op Couleur Café, Dour en de Lokerse Feesten.

De clip voor Wie Is Guy?:

Dit zijn de 45 beste albums van 2018.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.634.463
 • Aantal
  doden
  1.136.425
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588