Realityster die zegt aangerand te zijn door Donald Trump begint dan toch rechtszaak tegen bijna-president

Realityster die zegt aangerand te zijn door Donald Trump begint dan toch rechtszaak tegen bijna-president

Summer Zervos, de deelneemster aan The Apprentice die zegt dat Donald Trump haar verschillende keren ongewenst heeft aangeraakt, start dan toch een rechtszaak tegen de bijna-president.

Advocaat Gloria Allred maakte dat dinsdag bekend op een persconferentie namens haar cliënt.

Summer Zervos deed in 2007 mee aan Trumps tv-programma The Apprentice.

Zervos beweert verschillende keren te zijn aangerand door Trump. Die zou haar een aantal keer ongevraagd op de mond hebben gezoend, haar borsten hebben aangeraakt en zijn genitaliën tegen haar hebben gewreven.

“Leugens”

Trump deed haar verhaal in oktober af als leugens. Advocaat Allred stelt Trump nu aansprakelijk voor de schade die hij heeft veroorzaakt door Summer Zervos van leugens te betichten.

Allred zegt dat Zervos bereid is de aanklacht in te trekken als de aanstaande president van Amerika zijn woorden intrekt en bevestigt dat de aantijgingen van Zervos waar zijn.

Zervos is één van zestien vrouwen die Trump van gelijkaardig gedrag hebben beschuldigd, maar ze is de eerste die hem nu daadwerkelijk voor de rechter sleept. Volgens haar advocate heeft ze al vrijwillig een leugentest ondergaan en passeerde ze die.

“Every woman lied when they came forward to hurt my campaign” zei Trump in november. En: “Total fabrication. The events never happened. Never. All of these liars will be sued after the election is over.”

In de 18 pagina’s tellende aanklacht staat alvast een erg gedetailleerde omschrijving van de keren dat Trump Zervos zou hebben aangerand.

Pussygate

Het verhaal van Zervos kwam naar buiten kort nadat een video van Trump was opgedoken, waarin hij seksueel getinte opmerkingen maakt over vrouwen. Trump bespreekt in de video zijn versiertechnieken met een televisiepresentator. Trump wist waarschijnlijk niet dat er een microfoon openstond.

Over vrouwen zegt hij onder meer: “Ik kus ze gewoon. Ik wacht niet eens. Als je een ster bent, laten ze je het doen”. Ook vertelt Trump dat hij zich niet laat tegenhouden. “Grijp ze in hun poes. Je kunt alles doen.”

Gesponsorde artikelen