Rebel Wilson: “Contract ‘Pitch Perfect’ zei dat ik niet meer dan 4,5 kilo mocht afvallen”

Rebel Wilson was in de films van Pitch Perfect te zien als Patricia Hobart, aka Fat Amy. In het contract voor die rol stond een bijzondere verplichting. Zo lang de franchise duurde – het ging uiteindelijk om 5 jaar – mocht het gewicht van Rebel Wilson niet te veel variëren. Zo mocht ze geen 4,5 kilo afvallen of bijkomen.

Het gebeurt wel vaker dat een acteur of actrice voor een rol een aantal kilo’s moet bijkomen of afvallen. Maar bij Rebel Wilson gebeurde het omgekeerde. Zij moest volgens haar contract van Pitch Perfect vijf jaar lang hetzelfde gewicht behouden. De actrice vertelde over dat contract in de populaire podcast Call Her Daddy.

Pitch Perfect-contract

Recent verloor Rebel Wilson heel wat gewicht. Dat deed ze pas na het einde van de Pitch Perfect-franchise. Die timing was niet toevallig, zo vertelt de actrice nu in de podcast Call Her Daddy. “Ik wachtte tot Pitch Perfect gedaan was. Ik mocht niet veel gewicht verliezen omdat het zo aangegeven stond in het contract voor de film. ‘Je mag niet meer dan 4,5 kilo (10 pond) bijkomen of afvallen. Je moet ongeveer op hetzelfde gewicht blijven.’ Zo stond het in mijn contract.”

Toch wilde Rebel Wilson al eerder enkele kilo’s kwijt. “Ik dacht al een tijdje dat ik gezonder wilde worden. Ik werd altijd gestereotypeerd als die dikke, grappige vriendin, wat dubbel is want ik hou van die rollen en personages. Maar hoe meer van die rollen ik wilde doen, hoe meer ik in een hokje werd geduwd.”

Obsessie met gewicht

Verder in het interview haalt Rebel Wilson ook aan dat ze het jammer vindt dat mensen zich zo vastpinnen op haar gewicht. “In 2019 was ik te zien in vier films, waarvan ik er ook twee producete. Eén daarvan, Jojo Rabbit, werd zelfs genomineerd voor de Oscar van Beste Film. Maar toch werd er meer over mij geschreven een jaar later, toen ik niets anders deed dan gewicht verliezen.”

“Mensen hebben zo’n obsessie met gewicht. Maar ik begrijp het. Zo is Oprah een van mijn helden. Zij heeft ook problemen gehad met eten en ik was zelf ook altijd geïnteresseerd in de afleveringen waarin ze dat aanhaalde.”

Beluister hier de volledige aflevering van de podcast:

Meer
Lees meer...