Rechter beslist: Tomorrowland gaat zeker door en de boze buren moeten betalen

Rechter beslist: Tomorrowland gaat zeker door en de boze buren moeten betalen

Het hof van beroep heeft de klacht van zeven buren van Tomorrowland ongegrond verklaard. Daardoor gaat het muziekfestival komende maand zeker door. Ook tegen de spreiding over twee weekends had het hof geen bezwaar. De buren zullen de gerechtskosten zelf moeten betalen.

Zeven buurtbewoners hadden de organisatie van Tomorrowland voor de rechtbank gedaagd, omdat ze vrezen voor de geluidshinder. Ze eisten het verbod op het dancefestival of wilden technische maatregelen om de hinder te beperken. Volgens de rechtbank is het festival niet onderworpen aan de geluidsnormen en is de klacht van de buren ongegrond. Voorts vond het hof ook dat de verleende vergunningen aan het festival niet op onrechtmatige wijze zijn toegekend.

Aangezien het festival volgende maand al plaats heeft, moest de zaak dus met hoogdringendheid behandeld worden. De buurtbewoners zouden nog een financiële vergoeding voor de schade kunnen eisen, maar daarover kon deze rechtbank zich niet uitspreken. Ze zullen de gerechtskosten en vergoedingen aan betrokken instanties wel volledig zelf moeten dragen.

Gesponsorde artikelen