Left Right
scrollTop top

Rechter onverbiddelijk: “Sorry Sergio Herman, jij moet terug naar de rijschool”


Rechter onverbiddelijk: “Sorry Sergio Herman, jij moet terug naar de rijschool”

Sterrenkok Sergio Herman is in beroep opnieuw veroordeeld voor een zware snelheidsovertreding. Het vonnis van augustus vorig jaar werd bevestigd: drie maanden rijverbod en een geldboete van 720 euro. Bovendien moet hij zijn rijexamens opnieuw afleggen, inclusief medische en psychologische proeven.

Op 10 september 2016 reed Sergio 105 kilometer per uur met zijn Range Rover op de N49 in Damme. De snelheid was er tijdelijk verlaagd naar 50 kilometer per uur. In augustus vorig jaar gaf de Brugse politierechter de chef van The Jane al dezelfde straf voor deze grote overtreding.

Beroep

Sergio Herman, bekend van programma’s als Mijn Pop-uprestaurant, hoopte in beroep een mildere straf te krijgen. “Hij nam geen onaanvaardbaar risico, want die weg leent zich wel tot hogere snelheden”, zei zijn advocaat, Nick Lucas, aan Het Nieuwsblad.

Maar ook de rechter in beroep was onverbiddelijk: “Met het oog op de verkeersveiligheid is de straf gepast om de betrokkene ertoe aan te zetten de wettelijke snelheidsbeperkingen in acht te nemen.”

Niet de eerste keer

De Zeeuwse kok staat bekend als een snelheidsduivel. Hij werd al drie keer veroordeeld voor overdreven snelheid, en minimaliseerde deze veroordelingen … Deze eerdere bekeuringen zorgden ervoor dat de rechter geen oren had naar de verdediging van Sergio.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.900.196
 • Aantal
  doden
  1.166.177
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899