Recordeditie voor Balaton: Armin Van Buuren, The Chainsmokers, Tiësto en meer

Balaton

Het Hongaarse strandfestival Balaton heeft een recordeditie achter de rug. Tussen 3 en 7 juli verwelkomde het 172.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Zoals elk jaar waren er weer heel wat Belgen aanwezig. Die hadden zelfs hun eigen Belgian Boat Party en Belgian Stage.

Festivalgangers aan het Hongaarse Balatonmeer werden dit jaar extra in de watten gelegd met vier gloednieuwe VIP-venues. Eén daarvan bevond zich zelf op het Balaton-meer. Bovendien was er een nieuw podium, The Club, op het festivalterrein. Hier kon je al uitkijkend over het Balatonmeer van zonsondergang tot zonsopkomst dansen op de beste underground elektronische muziek van onder andere Marco Carola, Matador en Hernan Cattaneo.

(Hier zijn 10 opkomende Belgische dj’s om je beentjes los te gooien.)

EDM-parels

Naast de grootste namen uit de EDM-scene, onder wie Armin van Buuren, Tiësto, The Chainsmokers, Marshmello en Timmy Trumpet, waren er dit jaar meer urban artiesten dan ooit, zoals Future, Denzel Curry en Desiigner. Bij de kleurrijke Elrow stage vol decoraties en straattheater stonden techno en house dj’s als Paul Kalkbrenner en Claptone op de planken.

(Check hier 15 hedendaagse acts en bands die klinken alsof ze uit ‘de jaren stillekes’ komen.)

Belgische kolonisten

Ook waren er iedere dag Boat Party’s op het azuurblauwe Balatonmeer. Speciaal voor alle Belgen die met de Balaton Sound Express naar Zamárdi waren afgereisd, werd er al de dag voor het festival, op 2 juli, een Belgian Boat Party georganiseerd. De rest van de dagen kon het Belgische publiek zich op eigen bodem wanen bij de Belgian Stage met enkel vaderlandse acts, zoals Curtis Alto, Mattic, 5NAPBACK en LOUIS XIV.

(Check hier redenen waarom Roskilde uitblinkt als Europees festival.)

Balaton

Balaton Sound 2020 zal volgend jaar plaatsvinden van 8 tot 12 juli.

De 25 beste Europese festivals van 2019

Gesponsorde artikelen