Red, de nieuwe mascotte van de Rode Duivels, werd tijdens een ceremonie een beetje gênant geboren

Red, de nieuwe mascotte van de Rode Duivels, werd tijdens een ceremonie een beetje gênant geboren

Enkele dagen geleden verscheen er een gigantisch ei op het Muntplein in Brussel. En vandaag is het eindelijk uitgekomen! Het is niet echt een verrassing dat de nieuwe mascotte van de Rode Duivels eruit kwam: hier is Red! De Belgische Voetbalbond pakte het groots aan en het resultaat is … een beetje gênant.

Sinds zaterdag 10 maart warmden meer dan 1.700 fans om de beurt het gigantische ei op voor de Muntschouwburg in Brussel. Vandaag hebben die inspanningen hun vruchten afgeworpen. Het ei is eindelijk open en onthult Red, de nieuwe mascotte van de Rode Duivels. Red zal deze zomer de bende onder leiding van Eden Hazard vergezellen in Rusland.

In een beetje een gênante ceremonie verwelkomden dansers Red. Op de achtergrond speelde La Fête van Stromae, het WK-lied uit 2014.

Wedstrijd

Red is een creatie van Arnaud Hermant, een jonge tekenaar die deelnam aan de wedstrijd van de Belgische Voetbalbond (KBVB) in oktober vorig jaar. Zijn werk werd geselecteerd door de spelers en gepresenteerd door Roberto Martinez zelf.

“De missie van Red is om het Belgische voetbal te vertegenwoordigen op een vriendschappelijke en sympathieke manier”, zegt Benjamin Goeders, marketingmanager bij de KBVB. “Geregeld reist onze mascotte mee met de nationale ploeg om de band tussen fans en spelers te versterken. Een symbool dat de sporters met de supporters verenigt.” De eerste missie voor Red: de spelers aanmoedigen tijdens de vriendschappelijke match tegen Saoedi-Arabië op 27 maart!

Je kan de ceremonie hieronder opnieuw beleven

Aangenaam, Red!

Gesponsorde artikelen