‘Red Dead Online’ lanceert nieuwe battle royale-modus ‘Gun Rush’

‘Red Dead Online’ lanceert nieuwe battle royale-modus ‘Gun Rush’

‘Red Dead Online’, de online component van ‘Red Dead Redemption 2’, heeft een nieuwe update gekregen en daarmee lanceert Rockstar Games meteen ook een nieuwe battle royale-modus ‘Gun Rush’. Waar de eerder aangekondigde battle royale-modus ‘Make It Count’ nog een ‘specialleke’ was, is ‘Gun Rush’ een meer standaard battle royale. Verwacht je dus maar aan meer actie, en dus ook meer chaos!

Rockstar Games heeft een nieuwe update gereleased voor Red Dead Online, de online component van hun populaire westerngame Red Dead Redemption 2. En met die update voegen ze een nieuwe battle royale-modus aan de game toe: ‘Gun Rush’.

‘Gun Rush’ belooft meer chaos

Met ‘Make It Count’ had Red Dead Online natuurlijk al een battle royale tussen z’n gamemodi zitten, maar dat was niet meteen een standaardkijk op het genre. Ze lieten het uitgebreide wapenarsenaal van de game links liggen en stelden alleen pijl en boog en werpmessen ter beschikking. Het zorgde ervoor dat spelers meer op stealth moesten vertrouwen dan ze gewoon waren in battle royale-games. Het was dus geen standaard battle royale, maar het werkte duidelijk wel.

Maar nu heeft Rockstar Games dus een nieuwe, meer gewoontegetrouwe, battle royale-modus toegevoegd. In ‘Gun Rush’ zal je, net als in andere bekende battle royale-games zoals Fortnite of PUBG, zelf wapens en munitie moeten verzamelen terwijl het speelveld blijft krimpen. Verwacht je dus maar aan een pak meer actie, en dus ook een pak meer chaos, dan je gewend bent in ‘Make It Count’. Net zoals in ‘Make It Count’ zal je het in ‘Gun Rush’ tegen maximum 31 anderen kunnen uitvechten.

Benieuwd hoe die nieuwe modus in zijn werk gaat? Bekijk hieronder de beelden van YouTuber Typical Gamer, die de nieuwe modus al uittestte:

‘Griefers’ worden buitenspel gezet

Naast de nieuwe modus heeft Rockstar nog een hoop in petto, waaronder dagelijkse uitdagingen die “alle aspecten van de game, van vuurgevechten tot het ontlopen van de wet” zullen omvatten. Het Law and Bounty-systeem zal ook worden geüpdatet om het zogenaamde ‘griefing’, het misbruiken van bepaalde regels van het spel om andere spelers bewust te irriteren of lastig te vallen, tegen te gaan. Zo zullen spelers een bounty op hun hoofd krijgen als ze een misdaad plegen en zullen ze ook worden gestimuleerd om die snel te betalen. “Wacht er te lang mee en premiejagers van alle staten zullen je opsporen en dwingen om te betalen of te ontsnappen.”

Rockstar zet duidelijk in op het beschermen van spelers die last hebben van dergelijke ‘griefers’, want daarnaast pakken ze ook het Parley-systeem aan waardoor je sneller en beter agressieve spelers zal kunnen afwimpelen. Het zal makkelijker worden om Feuds, Posse Feuds en Leader Feuds te starten. Als je wordt aangevallen, zal het dan toch alleszins in een meer gestructureerde competitievorm gebeuren.

Maar Rockstar past ook de aanduiding van andere spelers op de kaart aan. De radius waarin je andere spelers op je kaart zal kunnen zien, wordt verkleind waardoor de kans weer kleiner wordt dat je zal worden aangevallen. Ze willen op termijn ook proberen aan te geven of een speler een ‘griefer’ is en andere spelers dus nodeloos aanvalt en doodt. Dat zullen ze doen door z’n icoontje zwarter en zwarter te maken en van verder zichtbaar te maken. Je zal zo dus sneller een ‘griefer’ kunnen opmerken en zo kunnen beslissen om uit zijn weg te blijven.

Bèta

Rockstar kondigde meteen ook aan dat Red Dead Online langer in béta zal blijven omdat ze nog meer nieuwe missies, dynamische events, nieuwe modi en nieuwe wapens en kledij willen toevoegen. “Red Dead Online zal nog enkele maanden in bèta blijven aangezien we nog een hoop nieuwe gameplay features willen toevoegen en ook verdere veranderingen willen doorvoeren om de algehele ervaring van de game te verbeteren, stabiliseren en verfijnen”, schrijft het bedrijf op Twitter.

Lees zeker ook onze uitgebreide review van de game: Is Red Dead Redemption 2 de beste game ooit?

Gesponsorde artikelen