‘Red Dead Redemption 2’ is nog maar pas uit en het spel brak al deze records

‘Red Dead Redemption 2’ is nog maar pas uit en het spel brak al deze records

De game ‘Red Dead Redemption 2’ is nog maar pas uit, maar toch heeft het spel al records gebroken om achterover van te vallen. Zo heeft het spel “het succesvolste openingsweekend gehad in de entertainmentgeschiedenis”.

Nooit eerder was er zo veel te doen rond de release van een game als bij Red Dead Redemption 2 (lees hier onze review!). Er werd al voor de release verwacht dat het enorm veel geld ging opbrengen, en het maakte die verwachtingen ook waar.

Op één na …

De game bracht in de eerste drie dagen zo al 725 miljoen dollar (640 miljoen euro) op. Daarmee is het het op één na meest winstgevende entertainmentproduct aller tijden, naast Grand Theft Auto V, de vorige titel van Rockstar Games. Dat spel leverde binnen drie dagen meer dan 1 miljard dollar (884 miljoen euro) op. De film Avengers: Infinity War bracht in z’n eerste weekend 640 miljoen dollar (566 miljoen euro) op, en is zo de succesvolste film.

Maar daarbij moet je natuurlijk wel opmerken dat het een pak ‘makkelijker’ is om hier als game hoog te scoren. Wie Red Dead Redemption 2 koopt, legt daar al snel om en bij de 60 euro voor neer. Een filmticketje kost in vergelijking natuurlijk een pak minder.

Records, records en nog eens records

Sony laat nu weten dat Red Dead Redemption 2 nieuwe records heeft behaald in het PlayStation Network: het hoogste aantal pre-orders, de meeste verkopen op de releasedag en de meeste verkopen in de eerste drie dagen van release.

Andere records:

  • Grootste openingsweekend in retail-verkopen van alle entertainmentreleases.
  • Op één na grootste lancering (drie dagen) in retail-verkopen van alle entertainmentreleases.
  • Grootste entertainmentrelease van 2018.
  • Game (full game) met meeste pre-orders aller tijden in het PlayStation Network.
  • Game (full game) met grootste verkoop aller tijden in het PlayStation Network op de dag van release.
  • Game (full game) met grootste verkoop aller tijden in het PlayStation Network in de eerste drie dagen van release.

Red Dead Redemption 2 brengt trouwens niet alleen heel veel geld op, door een glitch in de game kan je ook enorm snel veel geld verdienen! Maar haast je, want Rockstar heeft weet van het probleem en zal het bij de volgende patch sowieso aanpassen.

Gesponsorde artikelen