‘Red Dead Redemption 2’ krijgt eigen online battle royale-modus

‘Red Dead Redemption 2’ krijgt eigen online battle royale-modus

‘Red Dead Online’, de online component van ‘Red Dead Redemption 2’ is gelanceerd en meteen werd een groot gerucht bevestigd: ‘Red Dead Redemption 2′ krijgt in z’n online versie een battle royale-modus. Net zoals, onder andere, ‘Call of Duty’ kon dus ook ‘Red Dead Redemption’ het succes van ‘Fortnite’ en z’n battle royale niet negeren. Al is die battle royale in ‘Red Dead Online’ toch een ‘specialleke’ …

Red Dead Redemption 2 brak al records bij z’n release en dan moest eigenlijk een van de grote peilers van de game nog worden toegevoegd. Er werd al een hele tijd geleden aangekondigd dat ook Red Dead Redemption 2 een onlinegedeelte zou krijgen, en dat werd op gejuich onthaald. Die online component zorgde er bij GTA V voor dat de game, ondertussen vijf jaar na z’n release, nog steeds een hot topic is. Dus keken gamers halsstarrig uit naar Red Dead Online, zoals Rockstar de online kant van RDR2 noemt. Dinsdag 27 november kwam er eindelijk een einde aan het wachten, want Rockstar releasede een eerste bèta.

Bèta

Al heeft niet iedereen meteen toegang. Dinsdag 27 november kregen enkel de Red Dead Redemption 2: Ultimate Edition-bezitters al inkijk in de onlinewereld van Red Dead Redemption 2. Woensdag was het de beurt aan wie RDR2 al op de releasedatum (26 oktober) had gespeeld. Donderdag volgen dan degenen die het het daaropvolgende weekend speelden (26 tot 29 oktober) en vrijdag 30 november wordt Red Dead Online opengesteld voor alle spelers.

Het gaat natuurlijk nog maar om een bètaversie. Er zullen dus nog een hoop (schoonheids)foutjes in de game zitten, maar Rockstar rekent op de toegewijde RDR-community om die te melden. Maar bétaversie of niet, Rockstar lanceerde meteen ook een hele hoop competitieve modi, waaronder ook de langverwachte battle royale-modus.

Battle royale

Ook Red Dead Redemption 2 kon dus de battle royale-hype van Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds niet links laten liggen, al hebben ze er wel hun eigen versie van gemaakt. Rockstar heeft vijf gameplaymodi gelanceerd, waaronder dus ook hun eigen battle royale ‘Make it Count’.

‘Make it Count’ zal “een ware test in vindingrijkheid” worden, want je zal in de RDR-battle royale enkel een boog en een handvol pijlen of werpmessen kunnen gebruiken om je tot de last man standing te kronen. Rockstar gaat met ‘Make it Count’ dus helemaal back to basics en laat het uitgebreide wapenarsenaal van Red Dead Redemption 2 links liggen. Niet je standaard battle royale dus, al zal ook ‘Make it Count’ een speelveld krijgen dat geleidelijk aan kleiner wordt: “there’s nowhere to run“.

‘Shootout & Team Shootout’ is een gunfight zoals we het kennen uit vele online shooters. “Strijd om de meeste kills voor de tijd verstrijkt.” Bij een gelijkspel zal er een sudden death zijn: diegene met de eerste kill wint.

‘Most Wanted’ kondigt zich aan als “een tactische race naar de top”. Voor elke kill krijg je punten, die je hoger op het scorebord brengen. Maar, en daar zit ‘m het addertje onder het gras, hoe hoger je staat op de ranking, hoe meer punten anderen krijgen als ze je vermoorden.

In ‘Hostile Territory’ zal je in teams moeten proberen gebieden te controleren. Voor elk gebied krijg je punten en wie de meeste punten haalt wint, “of je kan ook gewoon meteen de winst binnenhalen door elk gebied te veroveren”.

‘Name your Weapon’ zal een game worden voor de specialisten. Hoe trickier het wapen dat je gebruikt, des te meer punten je voor elke kill zal krijgen. Net zoals ‘Most Wanted’ wordt het hier ook tactisch keuzes maken.

Lees ook zeker onze review van Red Dead Redemption 2: Is RDR2 de beste game ooit?

Gesponsorde artikelen