‘Red Dead Redemption 2’ wordt een open world game “zoals we die nog nooit hebben meegemaakt”

‘Red Dead Redemption 2’ wordt een open world game “zoals we die nog nooit hebben meegemaakt”

‘Red Dead Redemption 2’ wordt nu al aangekondigd als een van de grootste games van 2018 en verschillende developers van de game hebben ons nog wat meer doen uitkijken naar de release. Volgens hen zal de nieuwste ‘Red Dead Redemption’ een unieke game gaan worden: “Je voelt meteen dat we nog nooit dit soort oog voor detail hebben meegemaakt in een open world game.” 

Het is al bijna twee jaar geleden (oktober 2016) dat Rockstar een vervolg aankondigde op het ondertussen tot een klassieker uitgegroeide Red Dead Redemption, maar een tijdje geleden kregen we dan uiteindelijk toch de eerste echte trailer te zien (zie video onderaan). Red Dead Redemption 2 zal uitkomen op 26 oktober 2018, acht jaar na de eerste telg in de reeks. Maar beetje bij beetje lost producent Rockstar meer informatie. Deze keer was het de beurt aan art directors Aaron Garbut en Josh Bass, die in een interview met The Hollywoord Reporter weer wat meer prijsgaven over de game.

Dutch van der Linde

Het was al langer geweten dat RDR2 een prequel zou zijn op de eerste game, maar nu hebben de twee art directors ook een tipje van de sluier gelicht over het verhaal van de game. In Red Dead Redemption 2 zullen we de bende van Dutch van der Linde volgen, die we al leerden kennen in de eerste Red Dead Redemption. “In Red Dead Redemption 2 zie je de bende op de hoogte van hun bekendheid en maak je het moment mee waarop alles in elkaar begint te vallen”, stelt Bass. “Het verhaal zal focussen op Arthur Morgan, Dutch z’n meest vertrouwde enforcer.”

Oog voor detail

En alsof dat nog mogelijk was, voegden de twee nog wat extra hype aan de game toe. “We hebben de kracht van de recentste generatie aan hardware gebruikt om een wereld te creëren die verder gaat dan wat we ooit hebben gezien”, teasede Bass.

“Het is vooral het gevoel van leven waardoor de game zich onderscheidt”, voegt Garbut eraan toe. “Wanneer je voor het eerst een dorp binnenwandelt en de inwoners hun dagdagelijkse dingen ziet doen, merk je meteen dat dit game meer oog voor detail heeft dan we ooit hebben meegemaakt in een open world game.” Komende van Rockstar, die ook de hele GTA-franchise in hun catalogus hebben, wil dat natuurlijk al wat zeggen! Volgens de art director zal je vaak zelfs niet eens doorhebben of je nu een net een missie hebt afgewerkt of je gewoon in het wilde weg de wereld aan het verkennen bent.

Bekijk hieronder de trailer van het nieuwe Red Dead Redemption 2:

Red Dead Redemption 2 zal uitkomen op 26 oktober!

Gesponsorde artikelen