Red Hot Chili Peppers gaan hun optreden tussen de Egyptische piramides livestreamen

Red Hot Chili Peppers gaan hun optreden tussen de Egyptische piramides livestreamen

De Red Hot Chili Peppers gaan vrijdag een optreden geven tussen de wereldberoemde piramides van Gizeh in Egypte. Het concert zal integraal gestreamed worden op het YouTubekanaal van de band om 20 uur Belgische tijd.

“Voor elke nieuwe plek waar we optreden, trilt mijn lichaam van opwinding”, zegt bassist en Red Hot Chili Peppers-medeoprichter Flea in een statement. “Ik kijk er altijd naar uit om een nieuw mysterie te ontdekken, een fascinatie met een nieuwe cultuur, de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken, nieuw eten te proeven, nieuwe geuren te ruiken en nieuwe ritmes te absorberen. Leren. Leren. Leren. Dat gebeurt nu op dit moment. Mijn hart gaat sneller slaan als ik denk aan spelen tussen de piramides van Gizeh. Ik ben zo dankbaar en vereerd dat ik die kans krijg.”

(Hier zijn 10 dingen die je nog niet wist over de Red Hot Chili Peppers-klassieker ‘Blood Sugar Sex Magik’.)

Vertraging door bosbranden

De Peppers sleutelen momenteel trouwens aan hun twaalfde plaat, de opvolger van ‘The Getaway’ uit 2016.

Drummer Chad Smith zei op de Amerikaanse radiozender Sirius XM dat de opnames vertraging opgelopen hebben door de bosbranden in Californië: “We begonnen aan de plaat te werken, bij ons is dat samenkomen in een ruimte en lawaai maken. En toen kwamen de branden. Het huis waarin we speelden, staat er nog, maar we konden het niet bereiken.”

Dit zijn de 45 beste albums van 2018.

Gesponsorde artikelen