Reddingsactie in Thaise grot voorlopig een succes: eerste jongens naar buiten gehaald

Reddingsactie in Thaise grot voorlopig een succes: eerste jongens naar buiten gehaald

De eerste voetballetjes zijn uit de grot in Thailand gehaald waar ze al meer dan twee weken vast zaten. Enkele jongens zijn al op weg naar het ziekenhuis terwijl meerdere andere op weg zouden zijn naar de uitgang.

12 jonge voetballertjes en hun coach zitten al sinds 23 juni opgesloten in een grot in Thailand nadat de regen ervoor zorgde dat hun uitweg afgesloten raakte. Thaise en buitenlandse reddingswerkers zoeken al bijna een week naar een manier om de fel verzwakte jongens uit de grot te bevrijden. Daarbij kwam jammer genoeg ook een reddingswerker om het leven.

Vanmorgen was die reddingsactie gestart rond 5 uur onze tijd. Omdat het ongeveer 11 uur zou duren om het traject heen en terug af te leggen, was de eerste ploeg maar om 16 uur Belgische tijd terug verwacht.

Reddingsactie verloopt sneller dan gepland

Maar de reddingsactie lijkt voorlopig beter te verlopen dan gepland want al rond 14.30 uur waren de eerste twee jongens gered. Ze zijn onmiddellijk afgevoerd met een ambulance naar een ziekenhuis op 60 kilometer afstand, waar de eerste jongens al aangekomen zijn.

De spelertjes zullen allemaal sowieso naar het ziekenhuis worden gebracht omdat ze fel verzwakt en vermagerd zijn. Toch zou hun gezondheid volgens de eerste berichten redelijk meevallen.

Al twee jongens zijn zeker bevrijd

Ook de andere voetballertjes zouden op weg zijn naar de uitgang

Gesponsorde artikelen