Regisseur ‘Fantastic Beasts’-films geeft update over toekomst franchise

De kans dat er nog een nieuwe film komt in de Fantastic Beasts-franchise lijkt steeds kleiner te worden. Volgens regisseur David Yates zijn de films op dit moment geen prioriteit bij Warner Bros. Pictures.

Vijf jaar na Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 keerde de Wizarding World in 2016 terug met een nieuwe film. Die ging deze keer over Newt Scamander en allerhande toverdieren. Fantastic Beasts and Where to Find Them was aanvankelijk een groot succes. Opvolgers Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022) waren heel wat minder lucratief. Bovendien werd de franchise geconfronteerd met de problemen rond het proces tegen Johnny Depp, waardoor het de acteur moest vervangen door Mads Mikkelsen.

Hoewel die derde film in de reeks de beste reviews kreeg, was er door de tegenvallende box office en de hoge kosten bij het maken van de films meteen twijfel over de toekomst van de franchise. Die twijfel nam alleen maar toe toen begin die jaar hoofdrolspeler Eddie Redmayne bevestigde dat er voorlopig geen plannen zijn voor een nieuwe Fantastic Beasts-film.

Voorlopig geen vierde film

Omdat de derde film eindigde op een cliffhanger en er aanvankelijk sprake was van vijf films koesteren sommige fans toch nog steeds hoop. Volgens David Yates zal een nieuwe film sowieso niet voor meteen zijn. Hij regisseerde alle drie de Fantastic Beasts-film en was ook verantwoordelijk voor de laatste vier Harry Potter-films.

“Alles van Fantastic Beasts staat voorlopig even geparkeerd. Na de derde film moesten we gewoon even stoppen en pauzeren en het rustig aan doen”, legt hij uit in de Inside Total Film-podcast. Volgens hem had Warner Bros. Pictures ook nooit echt plannen voor vijf films. Dat idee zou gekomen zijn van J.K. Rowling, al zijn er na de derde film geen gesprekken meer geweest met de schrijfster van de originele boeken.


Meer
Lees meer...