Regisseur ‘The Glory’ wordt zelf beschuldigd van pesten op de schoolbanken

Ahn Gil-ho, de regisseur van The Glory, ligt momenteel onder vuur. Een oud-klasgenote van de regisseur, die eerder al Memories of the Alhambra en Record of Youth maakte, beschuldigt hem er nu van haar en een vriendin gepest te hebben tijdens zijn uitwisseling in de Filipijnen. Daarbij zou hij er ook mee gedreigd hebben hen neer te steken.

Sinds afgelopen vrijdag, 10 maart 2023, kan je op Netflix kijken naar het tweede deel van The Glory. Daarin volgen we Moon Dong-eun (Song Hye-kyo), die wraak wil nemen op haar pesters. De reeks valt duidelijk in de smaak, want ondanks de taalbarrière staat The Glory op dit moment op de tweede plaats in de top 10 van Netflix in ons land. Maar nu zijn er verhalen opgedoken die zeggen dat regisseur Ahn Gil-ho zelf een pester was op de schoolbanken.

The Glory

The Glory vertelt het verhaal van Moon Dong-eun (Song Hye-kyo). Zij werd in haar tijd op de schoolbanken zwaar gepest door een groep vrienden. De pesterijen zorgden ervoor dat ze levenslang verminkt werd, de school vroegtijdig moest verlaten en dat ze ook uit haar appartement werd gezet. Ondertussen is ze 35 jaar oud en is ze klaar om wraak te nemen op Park Yeon-jin (Lim Ji-yeon), Jeon Jae-joon (Park Sung-hoon), Lee Sa-ra (Kim Hi-eora), Son Myeong-oh (Kim Gun-woo) en Choi Hye-jeong (Cha Joo-young). Dong-eun bereidde zich jarenlang voor op die wraak en alles komt samen in The Glory.

In het eerste deel van The Glory kregen we al te zien hoe Dong-eun zich binnenwerkte in het leven van Yeon-jin. Ze deed dat onder andere door een job aan te nemen als leerkracht in de lagere school van haar dochter Ha Ye-sol (Oh Ji-yul) en het bordspel Go te spelen tegen haar echtgenoot Ha Do-yeong (Jung Sung-il). Maar het uiteindelijke plan van Dong-eun kregen we in het eerste deel nog niet te zien. Sinds vrijdag 10 maart 2023 staat het tweede deel online en kunnen we dus wel te weten komen wat het plan van Dong-eun is en of ze erin zal slagen.

Regisseur beschuldigd van pesten

The Glory gaat dus over een extreem geval van pesten op de schoolbanken en nu wordt de regisseur van de reeks zelf beschuldigd van pesten. Tijdens zijn schooltijd bracht Ahn Gil-ho een tijdje door in de Filipijnen. Een van zijn voormalige klasgenoten beschuldigt hem nu van pesten tijdens die periode. “Ik wilde dit verhaal niet naar buiten brengen omdat ik weet dat hij nu goed bezig is. Maar ik kan hem niet vergeven dat hij het lef heeft om een serie te regisseren over pesten op school, zoals The Glory.”

De feiten dateren van 1996 wanneer Ahn Gil-ho studeerde in een middelbare school in de Filipijnen. Hij datete toen een meisje van enkele jaren jonger en zag dat enkele meisjes haar plaagden. Daarop reageerde Ahn Gil-ho zeer fel. Hij verzamelde zijn vrienden en viel de meisjes aan. “Op het moment zelf was ik te bang om te tellen, maar ze waren zeker met tien, waaronder Ahn. We werden aangevallen en ondervraagd en als we niet antwoordden, dreigde hij ermee om ons neer te steken. Het geheel duurde zo’n 2 uur. Nadat hij ons zelf aanviel, gaf hij zijn klasgenoten het bevel om mijn klasgenoten verder aan te vallen. Het ging daarbij om mensen met wie ik een goede band had omdat we samen opgroeiden. Maar daarna sloegen ze ons omdat we hen niet respecteerden of voor hen bogen.”

Het slachtoffer dat haar verhaal deelde, woont nu in de Verenigde Staten, maar geeft aan dat ze bereid is om zich te verdedigen in de rechtbank. “Als Ahn de feiten ontkent, dan zal ik getuigenissen van mijn vrienden delen, die net als mij aangevallen werden. Als hij het ontkent en naar de rechter stapt, zal ik gepast reageren. Hij kent echt geen schaamte.”

Reactie Ahn Gil-ho

Aanvankelijk ontkende Ahn Gil-ho de beschuldigingen, maar later volgde een officieel statement van z’n advocaat. “Ik ben advocaat Kim Mun-hui van het advocatenkantoor Jipyong dat regisseur Ahn Gil-ho vertegenwoordigt. We vragen voor jullie begrip omdat we pas nu met dit statement naar buiten komen. Regisseur Ahn Gil-ho had een vriendinnetje met wie hij begon te daten toen hij studeerde in de Filipijnen in 1996. Toen hij hoorde dat hun relatie ervoor zorgde dat zijn vriendinnetje geplaagd werd op school, reageerde hij emotioneel en bracht hij een blijvend litteken toe aan een ander persoon.”

“Regisseur Ahn Gil-ho vraagt vanuit de grond van z’n hart voor vergiffenis van de mensen die gekwetst werden door het incident. Als hij er de kans toe krijgt zou hij de persoon graag in levenden lijve ontmoeten of op z’n minst via de telefoon om z’n verontschuldigen aan te bieden. Ahn Gil-ho verontschuldigt zich voor het starten van deze controversie over een onfortuinlijk incident.”

Bekijk hier nog eens de trailer voor het tweede deel van The Glory:

The Glory is een van de 34 Zuid-Koreaanse titels die Netflix begin dit jaar aankondigdeBekijk hier ook onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...