Regisseur van ‘Slumdog Millionaire’ en ‘Trainspotting’ gaat de 25ste James Bond-film regisseren

Regisseur van ‘Slumdog Millionaire’ en ‘Trainspotting’ gaat de 25ste James Bond-film regisseren

De opnames van de 25ste Bond-film kunnen starten nu de regisseur bekend is. De Oscar-winnende Danny Boyle gaat de regie voor zijn rekening nemen, zijn naam was al te vinden in enkele geruchten. Vanaf 8 november 2019 kunnen we Daniel Craig voor de laatste keer aan het werk zien als MI6 agent James Bond.

Danny Boyle zal de 25ste Bond-film regisseren. Zijn naam werd bij geruchten wel af en toe genoemd, maar nu is het ook bevestigd. De naam doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen, maar hij regisseerde eerder al Trainspotting, Slumdog Millionaire, 127 hours en Steve Jobs, geen kleine naam dus.

Hij was ook de man achter de openingsceremonie van de Olymische Spelen in Londen in 2012. Daar hebben regisseur Danny Boyle en James Bond-acteur Daniel Craig mekaar al eens eerder ontmoet, want tijdens die openingsceremonie sprong James Bond samen met ‘the Queen’ uit een helikopter.

Daniel Craig

Het is lang niet zeker geweest of Daniel Craig voor een vijfde keer in de huid van MI6 agent zou kruipen. Skyfall was qua inkomsten één van de beste Bond-films ooit, maar het succes van de daaropvolgende film Spectre viel tegen en daardoor dacht de acteur aan stoppen als James Bond. De acteur bevestigde onlangs dat hij voor een laatste keer de rol voor zich zal nemen.

Opnames

Voor het script van de film gaat Danny Boyle samenwerken John Hodge, de twee werkten eerder al samen voor de film Trainspotting. Nu vast staat wie de film gaat regisseren, dat Daniel Craig nog even James Bond blijft en dat Universal Pictures de internationale distributierechten heeft, kunnen de opnames van start gaan. Het plan is om op 3 december 2018 te beginnen met opnemen en vanaf 8 november 2019 mogen we de film in de zalen verwachten.

epa

Gesponsorde artikelen