Reis geboekt naar een “corona-gebied”? Op deze manier komt je annulatieverzekering tussen

Coronavirus Covid-19 Anullatieverzekering
EPA

Heel wat mensen hebben vragen over de gevolgen van het nieuwe coronavirus Covid-19. Ook reisbijstandsorganisaties krijgen verschillende telefoontjes, vooral met vragen over annulatieverzekeringen. Toeristen vragen zich af wanneer hun verzekering tussenkomt. En dat hangt allemaal af van het moment waarop ze hun reis hebben geboekt.

Het nieuwe coronavirus Covid-19 roept heel wat vragen op. Ook toeristen die nog op reis moeten vertrekken, zijn bezorgd. Ze hebben heel wat vragen over hun annulatieverzekering, en voor antwoorden bellen ze massaal naar reisbijstandsorganisaties.

Volgens berichten van de openbare omroep bellen heel wat toeristen naar reisbijstandsorganisaties met de vraag of hun anullatieverzekering tussenkomt, wanneer ze hun reis moeten afzeggen door het coronavirus Covid-19.

Wel of geen besmettingen?

Alles hangt af van het moment waarop de toeristen hun reis hebben geboekt, volgens die organisaties. Als er op het moment van de boeking nog géén besmettingen gesignaleerd waren, komt de verzekering tussen.

Als toeristen hun reis geboekt hebben naar een bestemming waar er wél al besmettingen waren, dan gebeurt dat niet. Die reizigers verliezen dan hun recht op een financiële compensatie.

Zelf op onderzoek

Iedereen die van plan is om een reis te boeken, moet dus zelf gaan bekijken hoe het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken eruit ziet voor dat land of die bepaalde regio. Ook de berichtgeving van de media kan hen daarbij helpen.

Gesponsorde artikelen