Reis Games of Thrones achterna langs de knapste plaatsen van Kroatië

Reis Games of Thrones achterna langs de knapste plaatsen van Kroatië

Dit weekend staat volledig in het teken van het nieuwe seizoen van Game of Thrones. De serie werd voor een groot deel gefilmd in Kroatië en daar zijn enorm veel bijzondere plaatsjes te ontdekken. Wij selecteerden 10 pareltjes uit de lange lijst die de Amerikaanse televisiezender CNN opstelde in samenwerking met Toerisme Kroatië.

1. Nationaal Park Noord-Velebit

Shutterstock
Het Nationaal Park Noord-Velebit staat bekend om zijn prachtige natuur en vele geomorfologische fenomenen. Door het park lopen verschillende bergpaden en mits wat klimwerk heb je een prachtig zicht op de Adriatische Zee en de kusteilanden.

2. Veli Rat

Shutterstock
De vuurtoren van Veli Rat kijkt uit over de kristalheldere Adriatische Zee. Je kan de ‘Dalmatische hoeder van de open zee’ het hele jaar door bezoeken en als je echt iets uniek wil beleven, kan je in een van de suites slapen.

3. Kasteel Trakošcan 

Shutterstock
Op een uurtje rijden van Zagreb ligt het dertiende-eeuwse Kasteel Trakošcan, een van de knapste kastelen van het land. In het kasteel zijn fantastische schilderijen en een grote collectie wapens te vinden, rond het aangelegde meer kan je prachtige wandelingen maken.

4. Motovun-Montona

Shutterstock
Op de top van een heuvel in het noorden van Istrië ligt het middeleeuwse Motovun-Montona. Het stadje is populair bij foodies, want in de bossen er rondom zijn veel truffels te vinden en die belanden erg vaak in de keukens van de plaatselijke restaurantjes.

5. De Plitvicemeren

Shutterstock
Het Nationaal Park Plitvicemeren staat bekend om zijn zestien kleurrijke meren die aan elkaar gelinkt zijn door negentig watervalletjes en omringd worden door bossen, waarin beren en wolven leven.

6. Het amfitheater van Pula

Shutterstock
In het noordoosten van Pula vind je een heus Romeins amfitheater. De bouw startte waarschijnlijk al tijdens het keizerrijk van Augustus en in zijn hoogdagen zouden er 23.000 toeschouwers kunnen hebben gezeten.

7. Het Zlatni Rat strand

Shutterstock
Het witte kiezelstrand van Zlatni is een van de mooiste stranden ter wereld. Het verandert van grootte en van vorm naargelang de stroming, de golven en de wind. Het strand is langs één kant altijd windstil. Za-lig.

8. Rovinj

Shutterstock
Rovinj ligt aan de westkust van Istrië. Het is een populaire toeristische bestemming, maar toch is het er niet over de koppen lopen. Het oude centrum is enorm gezellig, meer dan een derde van het jaar waait het er niet en er is zelden een wolkje aan de hemel te bespeuren.

9. Trogir

Shutterstock
Het middeleeuwse centrum van Trogir, een havenstad op een halfuurtje rijden van Split, ligt op een klein eilandje en in de hele stad zijn Venetiaanse paleizen én gezellige steegjes te vinden om door te kuieren.

10. Kasteel Dubovac

Shutterstock
Bovenop een heuvel, met uitzicht op het dorpje Karlovac, staat het dertiende-eeuwse Kasteel Dubovac. Rondom het kasteel kan je raften, kanovaren, paintballen of gewoon genieten van de bossen.Bron: CNN

Gesponsorde artikelen