Reizen naar Japan wordt duurder door de ‘sayonarataks’

Reizen naar Japan wordt duurder door de ‘sayonarataks’

Ben je van plan naar Japan te reizen? Dan kan je dat best zo snel mogelijk doen. Vanaf volgend jaar zal de reis weer een beetje duurder worden. De Japanse regering voert namelijk een extra taks in voor toeristen.

Vanaf 7 januari 2019 zullen toeristen 1.000 Japanse yen of 7,50 euro moeten betalen wanneer ze het land verlaten. Dat meldt de Engelse website Business Insider.

Toerisme boomt

Japan is een populaire vakantiebestemming. Het toerisme boomt. In 2017 bezochten 28,69 miljoen toeristen het land, en tegen 2020 wordt naar schatting de kaap van 40 miljoen bezoekers gehaald.

Op 7 januari van volgend jaar zal de ‘sayonarataks’ zal worden ingevoerd. Vanaf dan zal elke toerist, ouder dan twee jaar, een bedrag van 7,50 euro moeten betalen bij het verlaten van het land. Deze taks zal automatisch worden bijgeteld bij je vliegtuig- of boottickets. Enkel reizigers die minder dan 24 uur in het land blijven, hoeven het bedrag niet te betalen.

Met de invoer van de taks treedt Japan in de voetsporen van andere landen zoals Australiƫ, China, Egypte, Duitsland en Mexico.

Toerisme-infrastructuur en bestemmingen op het platteland

De Japanse regering heeft nog niet beslist wat er met de opbrengst van de ‘sayonarataks’ zal gebeuren. Dat zegt de minister van financiĆ«n, Minoru Kihara. Enkele mogelijkheden zijn: de herstelling van de bestaande toerisme-infrastructuur en de promotie van vakantiebestemmingen op het Japanse platteland. Daarnaast zijn er ook plannen voor draadloos internet op het openbaar vervoer en een onlinebetalingssysteem.

Gesponsorde artikelen