Reizigers kiezen: de 10 steden waar een toerist zich niet welkom voelt (en ja, er zijn 3 Franse bij)

Een online bevraging door Condé Nast Travel heeft de tien ‘meest onwelkome’ steden ter wereld aangeduid. Weinig verrassend: er staat drie Franse steden bij, en nog wel alledrie in de top-5. Europa doet het algemeen slecht: 6 van de tien steden zijn Europees. 

10. Nassau (Bahama’s) – score: 63.6

Prachtige stranden en zalige cafés, maar het onveiligheidsgevoel en de deprimerende sfeer in bepaalde stadsdelen verpesten het zo’n beetje. 

9. Monte Carlo (Monaco) – score: 63

Te druk, te opzichtig, onpersoonlijk en de rijkdom wordt te veel tentoon gespreid. Wat ‘glamoureus’ wordt genoemd, blijkt reizigers dus af te schrikken. 

8. Milaan (Italië) – score: 62,9

Van de Italiaanse charme en gastvrijheid is niet veel te merken in deze “teleurstellende” Noord-Italiaanse stad. Iedereen is het erover eens: daarvoor moet je in het zuiden zijn.

7. Frankfurt (Duitsland) – score: 61,7

De Frankfurters worden onbeleefd en koud genoemd “en lijken ongelukkig”. “Iedereen leek wel grof en onverschillig, behalve de toeristen.”

6. Peking (China) – score: 61,4

De vervuiling is een groot minpunt, net als de vuile straten, het verschrikkelijke verkeer en de drukte. 

5. Marseille (Frankrijk) – score: 60,9

Straatcriminaliteit, zakkenrollen en onveilige gebieden voor toeristen maken van Marseille een plek waar toeristen zich niet veilig voelen. 

4. Parijs (Frankrijk) – score: 60,8

Het imago van de stad van de lichtjes en de liefde wordt zwaar overschaduwd door de norse bediening en koude, onbehulpzame en onbeleefde inwoners. 

3. Moskou (Rusland) – score: 59,6

“De mensen zijn onvriendelijk, maar uiteindelijk: je gaat voor de cultuur”, nam een reiziger het nog sportief op. 

2. Cannes (Frankrijk) – score: 58,5

Cannes kan haar glamoureuze imago niet waarmaken: een weinig indrukwekkende en weinig inspirerende stad, door een reiziger zelfs ‘het Europese Vegas’ genoemd. 

1. Johannesburg (Zuid-Afrika) – score: 56,1

Door de onveiligheid, criminaliteit en dreigementen voor toeristen. Hoeveel surfers hebben gestemd en welke nationaliteiten ze hadden is niet bekend. De volledige lijst en uitleg vind je terug op Condé Nast Traveler

Ben jij ook al onbeleefd behandeld in deze steden? Of is jouw ervaring helemaal anders? Laat het ons weten in de reacties!

Meer
Lees meer...