PlayStation 5: releasedatum wordt niet uitgesteld

Ondanks de coronapandemie waarin veel releasedatums worden uitgesteld, kiest Sony er toch voor om de PlayStation 5 nog dit jaar uit te brengen. Dat zei het technologiebedrijf vandaag tijdens het toelichten van de winstcijfers van het jaar 2019.

Sony kiest ervoor om de PlayStation 5 toch dit jaar uit te brengen omdat het bedrijf de verkoop van de PlayStation 4 jaarlijks ziet dalen. Wereldwijd verkocht het bedrijf wel al 110 miljoen PS4-toestellen.

Mogelijk wel vertraging bij games voor Xbox

Elk jaar verkoopt Sony 14 procent minder videogames. Als resultaat hiervan verkoopt het bedrijf minder hardware en software. De komst van de PlayStation 5 is dus broodnodig voor Sony.

“Hoewel veel van onze werknemers thuis moeten werken en beperkt zijn op werkgerelateerde internationale reizen staan we in het test- en releaseproces voor enkele uitdagingen. Maar de lancering van de PlayStation 5 staat nog altijd zoals gepland voor dit jaar”, dat zei Sony in een rapport. “Op dit moment zijn er geen grote problemen die de ontwikkeling van de software in de weg staan.”

Phil Spencer, hoofd van Xbox en vicepresident bij Microsoft
(bron: ISOPIX)

Ook Microsoft zegt dat zijn Xbox Series X-console nog steeds klaar is om in 2020 uit te brengen. Phil Spencer, het hoofd van Xbox en vicepresident bij Microsoft, verklaarde eerder wel dat de ontwikkeling van de console mogelijk verstoord kon worden door de coronacrisis. Maar terwijl er geen probleem zou zijn bij de lancering van de console is er wel een probleem bij de lancering van games. Die zouden wel uitgesteld worden.

PlayStation Studios

Sony daarentegen geeft wel prioriteit aan enkele exclusieve PS5-games om de verkoop van de PlayStation 5 te stimuleren. Het bedrijf kondigde ook PlayStation Studios aan. Games die worden gemaakt in de eigen studio’s van Sony worden uitgebracht onder PlayStation Studios. Dat begint zodra de PlayStation 5 verschijnt. Hiermee wil Sony benadrukken dat games uit PlayStation Studios eigen productie zijn.

Een officiële releasedatum voor de PlayStation 5 is er nog niet. Fans moeten het voorlopig enkel doen met de communicatie “PS5 is coming. Launches holiday 2020“.

Meer
Lees meer...