Releasedatum ‘Making a Murderer’ seizoen 2 bekendgemaakt en er zijn ook al wat eerste details

Releasedatum ‘Making a Murderer’ seizoen 2 bekendgemaakt en er zijn ook al wat eerste details

De moeder van de true-crime docu’s: ‘Making a Murderer’, krijgt een tweede seizoen en daar is al een releasedatum voor. Het eerste seizoen vertelde het verhaal van Steven Avery, die achttien jaar onschuldig vastzat voor verkrachting en twee jaar later wordt opgepakt wegens moord op Teresa Halbach. Seizoen 2 neemt een heel andere wending. 

Het tweede seizoen van de Emmy-winnende true-crime documentaire Making a Murderer, komt op Netflix op 19 oktober, al heel snel dus. Het tweede seizoen zal tien afleveringen tellen en gaat, voor wie het zich afvroeg, wel degelijk over dezelfde zaak als de eerste reeks, drie jaar geleden. Making a Murderer volgt het verhaal van Steven Avery.

Verkeerd veroordeeld

Het tweede seizoen zal Avery en zijn zwakbegaafde neef Brendan Dassey volgen nadat zij, veroordeeld voor moord op Teresa Halbach, uit de gevangenis alsnog hun onschuld proberen te bewijzen. Ze worden daarbij bijgestaan door Kathleen Zellner, een advocaat die een uitstekende reputatie heeft in de Verenigde Staten. Ze is recordhouder voor het aantal zaken waar zij verkeerde veroordelingen heeft bewezen. Brendan Dassey’s advocaten, Laura Nirider en Steven Drizin, komen ook voor in de reeks. Zij zullen proberen bewijzen dat Dassey’s bekentenis werd afgenomen onder dwang.

Lees hier waarom Making a Murderer zo’n geweldig serie is.

In het eerste seizoen zien we hoe Steven Avery na achttien jaar gevangenschap wordt vrijgelaten. Avery bleek na achttien jaar onschuldig te zijn aan de verkrachting en moordpoging op Penny Beerntsen. Die verkrachting wordt, na DNA-analyse, uiteindelijk op Gregory Allen geprikt, een man die al bekend stond bij de rechters in Manitowoc County.

Vuil spel

Na zijn vrijlating spant Avery een rechtszaak aan tegen Manitowoc County, maar wordt kort nadien, samen met zijn neef, opgepakt wegens moord op Teresa Halbach. Interessant detail: net de mensen die Avery aanklaagt, zijn ook betrokken in het onderzoek dat leidde tot zijn eerste arrestatie.

Uiteindelijk wordt Avery veroordeeld. Seizoen twee laat zien hoe zijn advocaten hun uiterste best doen om hun cliënt vrij te krijgen, met dat verschil dat de hele wereld nu meekijkt. Waardoor het dus een heel andere kwestie wordt. Making a Murderer zorgde voor een hele reeks aan true crime-documentaires, zoals The Keepers, Amanda Knox en Out Of Thin Air. Het tweede seizoen van Making a Murderer doet die ongetwijfeld vergeten, maar je kan je er wel goed mee bezighouden tot 19 oktober.

Gesponsorde artikelen