Remember de leeuw Cecil? Wel, nu ook geen straf voor jager die hielp om hem te doden

Remember de leeuw Cecil? Wel, nu ook geen straf voor jager die hielp om hem te doden

Niemand zal gestraft worden voor het vermoorden van Cecil, de leeuw die populair was bij toeristen in Zimbabwe en een GPS-halsband droeg voor een onderzoeksproject.

De Amerikaanse tandarts die de leeuw Cecil doodschoot had al gehoord dat hij niet vervolgd wordt. Ondertussen werd bekend dat de professionele jager die hem hielp ook vrijuit gaat.

Dat heeft een rechtbank in Zimbabwe gisteren besloten. De Zimbabwaan Theo Bronkhorst kreeg nochtans 45.000 euro betaald om de Amerikaanse tandarts Walter Palmer te laten jagen in Zimbabwe. Hij werd er van verdacht dat hij Palmer illegaal had laten jagen.

Te vaag

De jagende tandarts schoot in juli vorig jaar in het Zimbabwaanse Hwangepark de zeer populaire leeuw Cecil dood. Dat zorgde wereldwijd voor grote verontwaardiging, omdat Cecil populair was bij toeristen en een GPS-halsband droeg voor een onderzoeksproject.

Palmer dook onder vanwege de woedende reacties die hij kreeg. Vorig jaar werd al bekend dat Zimbabwe hem niet gaat vervolgen. De rechter heeft vandaag gezegd dat de aanklacht tegen Bronkhorst “te vaag” is om hem te vervolgen.

Gesponsorde artikelen