‘Rennervations’: Renovatieprogramma met Jeremy Renner voor Disney+ krijgt trailer

Jeremy Renner is binnenkort terug met een nieuw programma op Disney+. Hoewel de acteur, vooral bekend als Hawkeye, op dit moment nog volop revalideert van zijn zware ongeval, kan je hem vanaf volgende maand aan het werk zien in Rennervations. Die feelgoodprogramma is namelijk opgenomen voor zijn ongeval en toont de acteur als doe-het-zelver en weldoener.

Jeremy Renner kwam op 1 januari onder een zogenaamde snowcat van zo’n 6.500 kilogram terecht in de buurt van zijn ranch in de staat Nevada in de Verenigde Staten. De acteur werd met een helikopter naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een tijdje in kritieke toestand verkeerde.

Ondertussen deelden zowel Renner als zijn familie verschillende updates en lijkt het goed te gaan. Afgelopen weekend maakte de acteur bekend dat hij dat ongeval meer dan 30 botten had gebroken. Zijn revalidatie zou nog maanden tot zelfs jaren kunnen duren.

Renovaties van oude voertuigen

Toch verschijnen er op 12 april vier afleveringen van Rennervations op Disney+. In die reeks werkt Jeremy Renner samen met deskundige bouwers om grote, buiten gebruik gestelde voertuigen van de overheid een nieuw leven te geven. Die gerenoveerde voertuigen schenkt hij vervolgens aan kinderen in gemeenschappen over heel de wereld.

We volgen in Rennervations Jeremy Renner en zijn vriend en zakenpartner Rory Millikin samen met een grote crew doe-het-zelvers. Samen veranderen ze onder andere een bus in een mobiele muziekstudio, een bestelwagen in een mobiele waterzuiveringsinstallatie, een shuttlebus in een mobiel recreatiecentrum en een stadsbus in een mobiele dansstudio.

Rennervations speelt zich af op vier locaties: Reno (de geboorteplaats van Jeremy Renner) en Chicago in de Verenigde Staten, Cabo San Lucas in Mexico en Rajasthan in India. Ter plaatse werken ze telkens samen met lokale organisaties. Er is ook plaats voor heel wat bekende gasten. Zo zien we onder andere acteur Anthony Mackie (The Falcon and the Winter Soldier), actrice Vanessa Hudgens (tick, tick…Boom!), acteur Anil Kapoor (Slumdog Millionaire) en singer-songwriter Sebastián Yatra (Encanto).

“Drijvende kracht achter mijn herstel”

“Ik ben hier al jarenlang mee bezig. Het begon in mijn eigen gemeenschap met het bouwen van voertuigen voor mensen in nood. Maar een paar jaar geleden dacht ik: hoe kan ik dit uitbreiden en een grotere impact op gemeenschappen creëren. Dat is wat deze serie doet. Het is een van mijn grootste passies en het is een drijvende kracht achter mijn herstel, en ik kan niet wachten tot de wereld het ziet”, zegt Jeremy Renner zelf over zijn nieuw programma.

Bekijk hier de trailer van Rennervations:

Rennervations is vanaf woensdag 12 april te streaming op Disney+.

Meer
Lees meer...