Left Right
scrollTop top

Reputation? Taylor Swift moet met lege handen afdruipen op MTV Europe Music Awards


Reputation? Taylor Swift moet met lege handen afdruipen op MTV Europe Music Awards

Grote verrassing op de MTV EMA’s: favoriet Taylor Swift, die genomineerd was voor zes beeldjes, moest met lege handen naar huis. Een grote klap voor de popprinses, en misschien een teken aan de wand dat ook MTV klaar is met de verfijnde pop van Swift. Mochten wel prijzen meenemen: Dua Lipa, Coldplay, Kendrick Lamar, Ed Sheeran en Lil’ Kleine. 

Beste pop, beste Amerikaanse act, beste look, best artist, biggest fans en beste video: het was een lange lijst nominaties voor Taylor Swift, en na de controverse rond de video Look What You Made Me Do zou je verwachten dat Taytay ze ook kon verzilveren. Helaas, de popzangeres mocht naar huis zonder één keer op het podium te staan, zelfs niet om op te treden.

Eminem en Beyoncé

Dat mocht de pret op de MTV Europe Video Awards niet drukken: Eminem introduceerde z’n nieuwe single met Beyoncé als opener van de awardshow. Stormzy, The Killers en Kesha mochten optreden, samen met hosts Rita Ora en David Guetta. Eminem pikte meteen ook de prijs voor beste hip-hop op, voor z’n comebackalbum Revival.

De prijs voor beste fans (toch ook een prijs waarvan we dachten dat het legertje van Swift voor gestemd zou hebben) ging naar Shawn Mendes, die voor best artist en best song trouwens ook. Feestje in kamp Mendes, en welverdiend. Helemaal klaar met pop schijnen ze bij MTV toch niet te zijn (beste live ging naar Ed Sheeran, intussen uit het gips), al ging de rest van de awards naar een diverse set artiesten, met veel aandacht voor de betere hiphop.

Lil’ Kleine

In de categorie Nederlanders mocht, geen verrassing daar, Lil’ Kleine een beeldje meenemen. Wel een surprise: hij is ook meteen de beste wereldwijde artiest, direct de eerste Nederlander die die eer op zijn naam mag schrijven. Beste Belgische act was Loïc Nottet.

Alle prijzen op een rijtje

Biggest fans: Shawn Mendes

Beste hip hop: Eminem

Beste video:Kendrick Lamar, ‘Humble’

Beste alternatief: 30 Seconds To Mars

Beste pop: Camila Cabello

Bestes song: Shawn Mendes, ‘There’s Nothing Holding Me Back’

Beste nieuwe act: Duo Lipa

Beste live: Ed Sheeran

Beste electronic: David Guetta

Beste artiest: Shawn Mendes

Beste rock: Coldplay

Beste look: Zayn

Beste push: Hailee Steinfeld

Best world stage: The Chainsmokers, Live From Isle Of MTV Malta 2017

Toch fan van Taylor? Bekijk hier nog eens de clip die niet in de prijzen viel:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658