Respect! 17 jobs die alle logopedisten moeten kunnen

Logopedist zijn, dat gaat natuurlijk véél verder dan kinderen leren om ‘mooi’ te praten. Meer nog: je moet voortdurend een heleboel verschillende jobs combineren, elke dag opnieuw. Kijk maar eens naar de volgende 17 rollen en … krijg ENORM veel respect voor logopedisten.

1. Leerkracht

Tumblr
Je leert kinderen natuurlijk niet alleen ‘mooi praten’, maar je helpt ook bijvoorbeeld bij leer- of taalproblemen. En yep: daarvoor moet je echt lessen voorbereiden.

2. Opvoeder

Tumblr
Maar het gaat ook zoveel verder dan die lessen: je veegt snotneuzen af, leert kindjes hoe ze mooi op een stoel moeten zitten, noem maar op!

3. Zakenman/vrouw

Tumblr
Want ja: als logopedist werk je heel vaak zelfstandig, dus dan moet je ook een beetje zakenman of -vrouw zijn. Op zoek gaan naar mogelijke ‘klanten’, reclame maken, … Het hoort erbij.

4. Organisator

Tumblr
Weliswaar niet van evenementen, maar wel van je eigen agenda. Want geen enkele week ziet er voor jou hetzelfde uit: je moet echt goed kunnen organiseren om je afspraken in een logisch schema te krijgen.

5. Telefonist

Tumblr
Iemand die belt om een afspraak te verzetten? Of voor wat meer informatie? Of even bellen met de leerkracht van je patiënt? Yup, het hoort er allemaal bij.

6. Administratief bediende

Giphy
Je beheert natuurlijk niet alleen die afspraken, je hebt nog veel meer papierwerk. Denk bijvoorbeeld maar aan de logopedische aanvragen die je naar artsen en mutualiteiten moet sturen.

7. Boekhouder

Tumblr
En dan zijn er natuurlijk ook de facturen die je elke maand moet versturen naar je patiënten. En dan uiteraard ook checken of de betalingen wel gebeuren …

8. Chauffeur

Tumblr
Je werkt niet alleen op je praktijk, maar je doet ook veel huisbezoeken. En daarvoor moet je goed kunnen rijden … én parkeren ;-). Duh!

9. Bemiddelaar

Giphy
Tussen verschillende partijen: de kinderen, de ouders, de leerkrachten, mutualiteiten, het CLB … noem maar op! Jij probeert altijd de beste oplossing te vinden voor je patiënten.

10. Psycholoog

Tumblr
Je biedt natuurlijk ook een luisterend oor aan de mensen die bij jou in de praktijk komen. Plus: je doet er alles aan om hen te helpen, dat spreekt voor zich.

11. Adviseur

Tumblr
En ook als mensen raad nodig hebben, sta jij altijd klaar om jouw deskundig advies te geven. En dat altijd met een glimlach op je gezicht, chapeau!

12. Tolk

Tumblr
Een anderstalige patiënt is voor de meeste logopedisten geen uitzondering. En dan moet je natuurlijk ook in staat zijn om wat te tolken. Respect!

13. Uitvinder

Tumblr
Van spelletjes of van een soort beloningssysteem: jij doet er alles aan om je patiënten te motiveren. En daar moet je echt wel je fantasie voor gebruiken.

14. Acteur / Actrice

Tumblr
En ja: af en toe doe je ook weleens een rollenspel met je patiënten, waarbij ze zich in iemand anders moeten verplaatsen. En jij uiteraard ook ;-).

15. Zanger(es)

Sommige patiënten komen ook bij jou voor stemtherapie, en dan moet ook jij natuurlijk je zangkunsten bovenhalen ;-).

16. Geheimhouder

Tumblr
Want net als dokters zijn ook logopedisten natuurlijk gebonden aan het beroepsgeheim.

17. Superheld(in)

Tumblr
Dat kan echt niet anders, als je erin slaagt om al deze jobs te combineren … RESPECT!
Meer
Lees meer...