Respect! 17 jobs die alle verzorgenden en zorgkundigen moeten kunnen

Respect! 17 jobs die alle verzorgenden en zorgkundigen moeten kunnen

Geen beter moment dan de Dag van de Verzorgenden en de Zorgkundigen om deze mensen nog eens extra in de bloemetjes te zetten. Want of je nu werkt in een ziekenhuis, in de thuisverpleging of in de ouderen-, gezins- of gehandicaptenzorg: jouw werk is ongelofelijk zwaar. Zeker omdat je elke dag maar liefst 17 jobs moet combineren:

1. Medisch controleur

Tumblr
Jij moet voortdurend in de gaten houden hoe het met je patiënten gesteld is. Alleen dan weet je wanneer ze verzorging nodig hebben, wanneer je een dokter moet bellen, …

2. Verzorger

Giphy
En dan komt natuurlijk de grootste job van allemaal: het verzorgen van de patiënten. En dat gebeurt op alle mogelijke manieren. Bloeddruk opmeten, de pijn verzachten, … Noem maar op!

3. Hygiënisch verantwoordelijke

Giphy
Uiteraard moet je ook zorgen voor hygiëne op je werkplek. Niet alleen voor die van jezelf – door het ontsmetten van je handen bijvoorbeeld – maar ook voor de persoonlijke hygiëne van je patiënten. Hen wassen, helpen met aankleden, … Het hoort er allemaal bij.

4. Opvoeder

Tumblr
Nog zo’n job die erbij komt: die van opvoeder. Want ’t is vaak zo dat je patiënten van alles (opnieuw) moeten leren. En ’t is jouw taak om hen daarbij te helpen.

5. Kinesist

Tumblr
Uiteraard kan je het werk van een echte kinesist niet overnemen, maar er zijn wel aspecten van zijn job die jij ook uitoefent. Zoals je patiënten helpen bij het stappen of bij het maken van bepaalde bewegingen.

6. Kuisman/vrouw

Giphy
En ja: er gebeurt natuurlijk ook weleens een ongelukje op je werkplek … waarna jij optreedt als kuisman- of vrouw. Niet altijd even plezant, maar je weet dat dat erbij hoort.

7. Ober

Tumblr
Nog zo’n job die erbij komt: die van ober. Want jij bent ook degene die helpt bij het rondbrengen van de koffie, bij het opdienen van het eten en vaak ook bij het eten geven aan de patiënten.

8. Organisator

Tumblr
Het verzorgen en het eten geven van je patiënten vergt natuurlijk heel wat organisatie, want dat moet allemaal in een bepaalde tijdsspanne gebeuren. En daarbovenop probeer je ook nog eens om zoveel mogelijk activiteiten te organiseren.

9. Animator

Tumblr
Tijdens die activiteiten treed je natuurlijk ook voor een stukje zelf op als animator. Want niets is jou te veel om een glimlach op het gezicht van de patiënten te toveren.

10. Administratief bediende

Giphy
Als je dan toch nog wat tijd over hebt, dan staat er ongetwijfeld ook nog wat administratief werk op jou te wachten. Want het is ook jouw taak om gegevens over je patiënten bij te houden, zodat je die kunt rapporteren.

11. Psycholoog

Tumblr
Luisteren naar de patiënten, ook dat hoort er zeker bij. Jij bent vaak degene die als een psycholoog een luisterend oor biedt, naar problemen luistert en een oplossing probeert te vinden.

12. Adviseur

Tumblr
Door al je ervaring kan je natuurlijk ook als geen ander advies geven aan je patiënten. Maar daar blijft het niet bij, want ook hun familieleden komen vaak bij jou aankloppen voor wat raad. En die geef jij maar al te graag!

13. Kapper

Tumblr
’s Morgens eventjes het haar van je patiënten kammen en in de plooi leggen? Ook dat doe jij met plezier, want je weet hoe hard ze dat op prijs stellen.

14. Weerman/vrouw

VRT
Praten over koetjes en kalfjes, dat kan jij als de beste. Vooral het weer is een van je favoriete onderwerpen. Want ja: het gebeurt vaak dat je patiënten daarnaar vragen … en dan moet je kunnen antwoorden natuurlijk!

15. Nachtwaker

Tumblr
Als je een nachtshift hebt, dan vervul je ook nog eens de job van nachtwaker. Want je moet voortdurend alles en iedereen in de gaten houden en in actie schieten als het nodig is.

16. Student

Tumblr
Geen job in de strikte zin van het woord, maar wel een rol die je je hele carrière moet blijven vervullen. Want jij moet constant bijleren, cursussen volgen, … Noem maar op!

17. Redder in nood

Tumblr
Want laten we eerlijk zijn: al deze jobs combineren, mensen helpen én dat allemaal met een glimlach … Dat kunnen alleen echte superhelden!

Gesponsorde artikelen