Left Right
scrollTop top

‘RESPECT’ krijgt een nieuwe teaser: Jennifer Hudson is de perfecte Aretha Franklin


Jennifer Hudson RESPECT Aretha Franklin
© YouTube MGM

Als alles volgens plan verloopt, en de coronacrisis geen roet in het eten gooit, verschijnt RESPECT op het einde van dit jaar nog in de bioscoop. En om ons daar al een beetje op voor te bereiden, loste studio MGM een eerste officiële teaser en een nagelnieuwe poster.

Vlak voor haar dood liet Aretha Franklin nog weten dat ze één bepaalde actrice voor ogen had om haar te spelen in een film over haar leven. En die film komt er nu, met Jennifer Hudson in de hoofdrol, precies zoals de Queen of Soul het zelf heeft gewild.

Aankondiging

Dat nieuws werd eind december al aangekondigd, met een spectaculaire video, en bijpassende poster. Daarin is Jennifer Hudson voor het eerst te horen en te zien als Aretha Franklin. Ze zingt haar grootste hit, en het titelnummer van de film: RESPECT.

Het leven van Aretha Franklin

En nu is teaser nog een beetje uitgebreid, al begint ie wel op dezelfde manier als de aankondiging van eind vorig jaar. RESPECT gaat over het leven van Aretha Franklin, en dus ook over hoe ze het als beginnende zangeres heel lastig had om het maken.

In de teaser wordt een jonge Aretha erop gewezen dat ze al vier albums heeft uitgebracht, maar nog geen enkele hit heeft gescoord. “Zoek de nummers die jou ontroeren”, krijgt ze als advies. En daardoor verandert alles.

Civil Rights Movement

In een biopic over Aretha Franklin moet natuurlijk ook iets gezegd worden over haar inzet voor de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging Civil Rights Movement. En da’s ook in RESPECT het geval.

In de teaser zien we zelfs het moment waarop de Queen of Soul haar ondertussen wereldberoemde uitspraak “you have to disturb the peace when you can’t get no peace” doet.

December

De nieuwe teaser gaat ook gepaard met een nieuwe poster. Daarop staat te lezen dat RESPECT in december in première gaat. Hopen dus, dat er geen tweede coronagolf komt, waardoor alle bioscopen opnieuw de deuren moeten sluiten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…